Mahamat Idriss Deby se besoek aan Yaoundé: Die Savannah Energy-aangeleentheid in die hart van besprekings

Mahamat Idriss Deby se besoek aan Yaoundé: Die Savannah Energy-aangeleentheid in die hart van besprekings

In die middel van die uitruilings met die ou leeu, die bekende Savannah Energy-affêre.

1. Mahamat besoek Idriss Deby in Yaounde

Kameroen-Tsjad diplomatieke krisis: Mahamat Idriss Deby aangekondig in Yaoundé

Van 'n goed ingeligte bron, Mahamat Idriss Deby, word die Tsjadiese oorgangspresident in die komende dae in Yaoundé aangekondig. Op die spyskaart van uitruilings met Paul Biya, die president van die Republiek, die beroemde Savannah Energy-aangeleentheid.

2. Diplomatieke krisis tussen Tsjad en Kameroen

’n Saak wat nou in ’n diplomatieke krisis tussen die twee bure ontaard. Ons praat in die nasleep van die bestuur van sekere bates van die Tsjad-Kameroen-pyplyn. In 'n persverklaring gedateer 20 April 2023 veroordeel Tsjad onvriendelike optrede wat strydig is met die belange van Tsjad.

3. Opposisie deur Tsjad teen die besluite van Cotco en Totco

Om sy ontevredenheid te merk, het Chad sy ambassadeur in Yaoundé herroep vir konsultasie.Diplomatie : acteurs et enjeux de la crise Tchad-CamerounIn die besonder aan die kant van Kameroense verteenwoordigers in die direksies van Cameroon Oil Transportation Company (Cotco) en Tchad Oil Transportation Company (Totco).

4. Herroeping van die Tsjadiese ambassadeur in Yaoundé

Un émissaire tchadien reçu par le Chef de l'EtatOm sy ontevredenheid te merk, het Chad sy ambassadeur in Yaoundé herroep vir konsultasie.

5. Chad se teenkanting teen die Cotco-vergadering

Un émissaire tchadien reçu par le Chef de l'EtatHierdie Dinsdag, 25 April, 2023 vind die Raad van Direkteure en die Algemene Vergadering van die Kameroen Oil Transportation Company (Cotco) plaas. Chad is teen die hou van sy vergaderings.

Ten slotte behoort Mahamat Idriss Deby se besoek aan Yaoundé te help om sekere kwessies op te klaar en spanning tussen die twee lande rakende die Savannah Energy-aangeleentheid te verlig.
Die beroemde Savannah Energy-aangeleentheid is die middelpunt van uitruilings tussen die Tsjadiese en Kameroense presidente.

 

Goed ingeligte bronne kondig die komende besoek van Mahamat Idriss Deby aan Yaoundé aan om hierdie aangeleentheid te bespreek wat 'n diplomatieke krisis tussen die twee buurlande geword het.

Besprekings sal fokus op batebestuur van die Chad-Kameroen-pyplyn, en Chad het onvriendelike gedrag deur Kameroense verteenwoordigers op die direksies van Cameroon Oil Transportation Company (Cotco) en Tchad Oil Transportation Company (Totco) veroordeel wat teenstrydig is met die belange van Chad . As 'n teken van ontevredenheid het Tsjad sy ambassadeur in Yaoundé herroep vir konsultasie.

Chad is ook gekant teen die hou van die Algemene Vergadering van Cotco wat vir hierdie Dinsdag 25 April 2023 geskeduleer is.
Die beroemde Savannah Energy-aangeleentheid is die middelpunt van uitruilings tussen die Tsjadiese en Kameroense presidente.

Goed ingeligte bronne kondig die komende besoek van Mahamat Idriss Deby aan Yaoundé aan om hierdie aangeleentheid te bespreek wat 'n diplomatieke krisis tussen die twee buurlande geword het. Besprekings sal fokus op batebestuur van die Chad-Kameroen-pyplyn, en Chad het onvriendelike gedrag deur Kameroense verteenwoordigers op die direksies van Cameroon Oil Transportation Company (Cotco) en Tchad Oil Transportation Company (Totco) veroordeel wat teenstrydig is met die belange van Chad . As 'n teken van ontevredenheid het Tsjad sy ambassadeur in Yaoundé herroep vir konsultasie.

Chad is ook gekant teen die hou van die Algemene Vergadering van Cotco wat vir hierdie Dinsdag 25 April 2023 geskeduleer is.
Die beroemde Savannah Energy-aangeleentheid is die middelpunt van uitruilings tussen die Tsjadiese en Kameroense presidente. Goed ingeligte bronne kondig die komende besoek van Mahamat Idriss Deby aan Yaoundé aan om hierdie aangeleentheid te bespreek wat 'n diplomatieke krisis tussen die twee buurlande geword het.

Besprekings sal fokus op batebestuur van die Chad-Kameroen-pyplyn, en Chad het onvriendelike gedrag deur Kameroense verteenwoordigers op die direksies van Cameroon Oil Transportation Company (Cotco) en Tchad Oil Transportation Company (Totco) veroordeel wat teenstrydig is met die belange van Chad . As 'n teken van ontevredenheid het Tsjad sy ambassadeur in Yaoundé herroep vir konsultasie. Chad is ook gekant teen die hou van die Algemene Vergadering van Cotco wat vir hierdie Dinsdag 25 April 2023 geskeduleer is.