Savannah Energy ontken Chad-beskuldigings: die waarheid agter die betrokke Kameroense figure

Savannah Energy ontken Chad-beskuldigings: die waarheid agter die betrokke Kameroense figure

1. Yacine Wafy, Afrika-visepresident van Savannah Energy, reageer op beskuldigings van Chad

In 'n onderhoud wat op 26 April aan die dagblad Le Jour toegestaan ​​is, reageer die Afrika-visepresident van Savannah Energy, Yacine Wafy, op die veelvuldige kontroversies wat 'n paar dae ná die ooreenkoms ontlok is om 10% van die aandele wat die maatskappy in Kameroen hou, te verkoop. Oil Transportation Co (Cotco) na die National Hydrocarbons Company (SNH).

Aucune autorité camerounaise n'est actionnaire de Savannah", le vice-président Afrique de Savannah Energy réagit aux accusations du Tchad

2. Geen Kameroense owerheid is 'n aandeelhouer van Savannah Energy nie

Hy het veral teruggekeer na die persverklaring van N'Djamena wat "baie Kameroense en Afrika-persoonlikhede" daarvan beskuldig het dat hulle met Savannah Energy verbind word: "Geen Kameroense owerheid, direk of indirek, is 'n aandeelhouer van Savannah nie. Ek nooi jou uit om ons rekords te raadpleeg,” het hy ontken.

Savannah Energy PLC Job Vacancy (Apply Online) - Empowerment Opportunities

3. Geen kontak tussen Savannah Energy en Frank Emmanuel Biya

Terwyl die plaaslike pers Franck Emmanuel Biya, seun van president Paul Biya, geïdentifiseer het as die een wat agter die skerms namens Savannah Energy pleit, was Yacine Wafy duidelik: "Savannah Energy, sy leiers, sy werknemers en sy raad het nooit het enige kontak met mnr. Franck Biya gehad oor ons transaksie met SNH. Nooit nie. Hierdie Kameroense persoonlikheid was nooit betrokke by ons interaksies met die Tsjadiese en Kameroense owerhede nie.”

Cameroun : Franck, successeur de son père Paul Biya ? – DW – 22/03/2021

4. Twee amptelike afvaardigings van Kameroen in N'Djamena

Aan die ander kant erken die Afrika-visepresident van Savannah Energy dat "twee amptelike afvaardigings van die Republiek van Kameroen" in die konteks van hierdie aangeleentheid na N'Djamena gegaan het. Dit sluit in wyle Ahmadou Ali, voormalige Adjunk Eerste Minister, en Paul Elung Che, Minister, Adjunksekretaris-generaal van die Presidensie van die Republiek.

Soudan: Le Président du Conseil de Souveraineté arrive à N'Djamena - allAfrica.com

5. Onderhandelinge tussen die Kameroen en Tsjad het nie geslaag nie

Die twee persoonlikhede het onderskeidelik na Tsjad gegaan om met die owerhede te onderhandel sodat hulle instem om 'n deel van die bates wat toe in die hande van ExxonMobil en Petronas was, aan Kameroen af ​​te staan. Versoeke wat nie 'n gunstige weerklank by die Tsjadiese owerhede gevind het nie.

Cameroun-Tchad : la bataille pour le contrôle du pipeline tourne à la crise diplomatique - Investir au Cameroun

Ten slotte, ten spyte van die beskuldigings wat teen Savannah Energy en sekere Kameroense persoonlikhede gebring is, het Yacine Wafy duidelik enige betrokkenheid van laasgenoemde by die besigheid van die maatskappy ontken. Onderhandelinge tussen Kameroen en Tsjad oor die verkoop van aandele in Cotco was nie suksesvol nie, maar die toekoms van hierdie saak moet nog gemonitor word.
“Geen Kameroense leier hou enige aandele in Savannah nie,” het die Afrika-visepresident van Savannah Energy in reaksie op Chad se beskuldigings gesê. Yacine Wafy erken dat twee amptelike Kameroense afvaardigings na N'Djamena gegaan het oor hierdie saak.

In 'n onderhoud van 26 April met die koerant Le Jour, reageer Yacine Wafy, Afrika-visepresident van Savannah Energy, op die kontroversies rondom die verkoop van 10% van die maatskappy se aandele in die Cameroon Oil Transportation Co (Cotco) aan die Société National Hydrocarbons (SNH).

Hy het veral gereageer op N'Djamena se beskuldiging dat “verskeie Kameroense en Afrika-persoonlikhede” met Savannah Energy verbind word: “Geen Kameroense leier, direk of indirek, hou aandele in Savannah nie. Ek nooi jou uit om ons rekords te raadpleeg,” het hy gesê.

Terwyl plaaslike media Franck Emmanuel Biya, seun van president Paul Biya, geïdentifiseer het as 'n verband met Savannah Energy, was Yacine Wafy kategories: "Savannah Energy, sy bestuurders, sy werknemers en sy adviseurs het nog nooit kontak met mnr. Franck Biya gehad oor ons transaksie met SNH. Nooit nie. Hierdie Kameroense persoonlikheid was nooit betrokke by ons uitruilings met die Tsjadiese en Kameroense owerhede nie. »

Die Afrika-visepresident van Savannah Energy erken egter dat "twee amptelike afvaardigings van Kameroen" na N'Djamena gegaan het in verband met hierdie aangeleentheid, veral wyle Ahmadou Ali, voormalige adjunk-premier, en Paul Elung Che, minister en adjunksekretaris. Generaal van die Presidensie van die Republiek. Hierdie twee persoonlikhede het sonder sukses met die Tsjadiese owerhede probeer onderhandel oor die verkoop van 'n deel van die bates wat destyds deur ExxonMobil en Petronas gehou is.