Google Kunsmatige Intelligensie: 'n Groot ontwrigting vir die aanlyn-uitgewersbedryf

Google het verlede Woensdag tydens sy jaarlikse ontwikkelaarskonferensie in Mountain View, Kalifornië, 'n aantal nuwe kenmerke aangekondig. Dit sluit innoverende skryfnutsgoed vir Gmail en meesleurende aanwysings in Google Maps in. Die mees prominente aankondiging is egter die een wat buite tegniese kringe die minste aandag gekry het. Inderdaad, Google beplan om 'n rewolusie te maak in die manier waarop dit soekenjinresultate aanbied deur kunsmatige intelligensie (KI) te gebruik.

1. Wat is Google se generatiewe kunsmatige intelligensie ?

Google devrait dévoiler sa réponse au défi de l'intelligence artificielle de Microsoft dans le domaine de la recherche | Zonebourse

Google het onthul hoe hy beplan om generatiewe KI in soekenjinresultate te gebruik, 'n kenmerk wat nog nie aan die algemene publiek bekendgestel is nie. Generatiewe KI werk in wese deur enigiets wat op die oop web beskikbaar is te "lees" en gebruik daardie inligting om antwoorde op vrae in 'n gesprekstoon te formuleer. Hierdie artikel verduidelik in detail hoe generatiewe KI werk.

2. Hoe sal dit die aanlyn uitgewersbedryf raak?

Chapitre 6. Élémentaire, mon cher Watson | Cairn.info

Die grootste uitdaging vir die aanlyn uitgewersbedryf is dat Google in wese antwoorde op komplekse vrae skep deur al die inhoud wat op die oop web beskikbaar is, te gebruik. Google Search-gebruikers sal egter nie meer die bladsye wat hierdie inligting bevat, hoef te besoek nie. Dit kan verwoestende gevolge hê vir aanlyn uitgewers, wat afhanklik is van besoeke aan hul webwerf om advertensie-inkomste en intekeninge te genereer.

3. 'n Ingrypende verandering vir aanlyn uitgewers

 

Hierdie verandering kan verwoestende gevolge hê vir aanlyn-uitgewers, insluitend gevestigde afsetpunte soos The New York Times en Forbes, sowel as onafhanklike skrywers en joernaliste wat op platforms soos Substack en Twitter publiseer. Die vraag is of die bronskakels, wat Google beplan om saam met sy KI-gegenereerde antwoorde in te sluit, werklik klikke sal ontvang.

4. Die probleem van "hallusinasies"

Google, Facebook et... Montréal, les trois pôles de l'intelligence artificielle | LesAffaires.com

Kritici van KI voer aan dat hierdie tegnologie vals inligting of "hallusinasies" kan genereer, waar die KI antwoorde of dokumente uitvind om sy foute te rugsteun. Ten spyte van hierdie bekommernisse, lyk dit egter of KI 'n beduidende impak gaan hê op hoe mense inligting verbruik.

5. Wanneer sal die verandering plaasvind?

 

Dit is nog nie duidelik wanneer Google hierdie nuwe funksie sal bekendstel nie. Die maatskappy het gesê hy sal die funksie in die komende weke begin toets. Maar met die groeiende gewildheid van mededingers soos Klets GPT, is dit onwaarskynlik dat Google die implementering van hierdie innovasie sal vertraag.

 

Google se nuwe kenmerk, gebaseer op Kunsmatige Intelligensie, sal waarskynlik 'n ware rewolusie in die aanlyn uitgewersbedryf veroorsaak. Terwyl gebruikers waarskynlik sal baat by meer akkurate en persoonlike antwoorde op hul vrae, sal aanlyn uitgewers 'n groot uitdaging in die gesig staar. Hulle sal nuwe maniere moet vind om verkeer na hul werwe te lok en hul inhoud te verdien, aangesien Google steeds 'n groter deel van die aanlyn soekmark opneem.