Die wanbesteding van Covid-19-fondse in Kameroen: Ministers na die Spesiale Strafhof gedagvaar

"fondse COVIDIEN-19 in Kameroen: ministers gedagvaar na die Spesiale Strafhof »

Finansiële skandaal: ministers aangehaal

scandale financier - Actualité scandale financier aujourd'hui, infos et  news - Lebledparle
Onlangse inligting dui daarop dat 'n groot finansiële skandaal tans Kameroen raak. Talle lede van die regering is aangewys in wat blyk te wees 'n geval van massiewe verduistering van fondse wat aan die stryd teen die koronaviruspandemie toegewys is. Hierdie persoonlikhede sal voor die Spesiale Strafhof verskyn, 'n bevoegde jurisdiksie vir sake van verduistering van meer as 50 miljoen.

Die hoof akteurs

Onder die name wat aangehaal word, is sleutellede van die regering, insluitend Malachie Manaouda, minister van openbare gesondheid, Louis Paul Motaze, minister van finansies, Alamine Ousmane Mey, minister van ekonomie, en Madeleine Tchuente, minister van wetenskaplike navorsing en innovasie. Hierdie persoonlikhede sou betrokke wees by die wanbestuur van Covid-19-fondse.

Die rol van die Spesiale Strafhof

Cameroun : à quoi sert le Tribunal criminel spécial ?
Die Spesiale Strafhof het die moeilike taak om lig op hierdie saak te werp. Hierdie jurisdiksie is spesifiek bevoeg vir gevalle van verduistering van meer as 50 miljoen. Volgens die aanlyn koerant Koaci is geen spesifieke datum vir hierdie verhore gegee nie, wat 'n sluier van misterie by hierdie saak voeg.

Die verdoemende verslag van die Ouditbank van die Hooggeregshof

Die Hooggeregshof se Kamer van Rekeninge-verslag het 'n sleutelrol in hierdie saak gespeel. Volgens hierdie verslag sou die persoonlikhede wat aangehaal word, betrokke wees by die wanbestuur van die 180 miljard wat deur die Internasionale Monetêre Fonds aan Kameroen geleen is vir die stryd teen die pandemie.

Die impak op die stryd teen Covid-19

Hierdie saak het 'n direkte impak op die stryd teen Covid-19 in Kameroen. Die verduisterde fondse was bedoel om pogings te finansier om die pandemie te bekamp. Hierdie skandaal laat vrae ontstaan ​​oor die integriteit van diegene wat veronderstel is om die bevolking in hierdie moeilike tye te beskerm.