"Maurice Kamto MNR: Strategiese deelname aan die parade van 20 Mei 2023"

« Maurice Kamto MNR : Strategiese deelname aan die parade van 20 Mei 2023″

Die Beweging vir die Renaissance van Kameroen (MRC), onder leiding van Maurice Kamto, berei voor om op 20 Mei 2023 aan die Nasionale Dag-parade deel te neem. Ten spyte van die feit dat dit nie in die Nasionale Vergadering, die Senaat of by die munisipale verteenwoordig is nie. of streeksvlak, maak die party staat op sy teenwoordigheid in die landelike streke van die land om sy veerkragtigheid en sy verbintenis tot die Kameroense mense te demonstreer.

1. Die politieke situasie van die MNR

Maurice Kamto dénonce l'oppression des militants du MRC au Gabon -  Lebledparle

Die MNR, wat die munisipale en wetgewende verkiesing van 9 Februarie 2020 geboikot het, bevind hom in 'n moeilike posisie. Die party het die oorwinning in die presidensiële verkiesing van Oktober 2018 geëis, maar die Grondwetlike Raad het Paul Biya as die wenner verklaar en Maurice Kamto in die tweede posisie. Hierdie boikot het gelei tot 'n verlies aan gewildheid vir die MNR, wat nou besig is om homself te herposisioneer.

2. Die CRM-strategie vir die parade op 20 Mei

Déclaration sur la participation du MRC au défilé du 20 mai 2017 et sur  l'urgence de donner un contenu à l'unité nationale | MRC - CRM :: Mouvement  pour la Renaissance du

Weens sy nie-verteenwoordiging op nasionale en plaaslike vlak, het die MNR nie administratiewe magtiging verkry om aan die parade in groot stede deel te neem nie. Hy hoop egter om aan die parade in landelike gebiede te kan deelneem, waar die administratiewe owerhede meer toegeeflik kan wees. Die partyraad het plaaslike MNR-amptenare gemagtig om die party se deelname aan die parade te reël waar administratiewe gesag dit toelaat.