VSA onthul kernarsenaal, dring daarop aan dat Rusland by kernontwapeningsverdrag gehoorsaam

Kernontwapeningsverdrag: Verenigde State openbaar hul kernwapenarsenaal en dring daarop aan dat Rusland die Nuwe Begin-verdrag respekteer!

In 'n ongekende gebaar van deursigtigheid het die Verenigde State verlede Maandag die presiese syfers van sy strategiese arsenaal van kernafskrikking onthul. Deur hierdie aksie poog hulle om respek vir die Nuwe Begin-kernontwapeningsverdrag te bevorder, en terselfdertyd Rusland, wat sy deelname opgeskort het, aan te moedig om hul voorbeeld te volg.

1. Besonderhede van dieVerenigde State se kernwapenarsenaal

Volgens 'n verklaring van die Amerikaanse staatsdepartement gedateer 1 Maart het die Verenigde State 'n totaal van 662 interkontinentale ballistiese missiele ontplooi. Hierdie skatting sluit missiele aan boord van duikbote en bomwerpers in, wat almal 1.419 800 kernplofkoppe en XNUMX lanseerders het.

Les États-Unis dévoilent leur arsenal nucléaire et pressent la Russie à respecter le traité de désarmement nucléaire

2. Vra vir nakoming van wetlike verpligtinge deur die Rusland

Benewens die onthulling van sy arsenaal, het die Verenigde State Rusland aangemoedig om sy wetlike verpligtinge na te kom deur weer by die Nuwe Begin-ooreenkoms aan te sluit, en beklemtoon die belangrikheid van die stabilisering, deursigtigheid en verifikasiemaatreëls wat dit verskaf.

Die New Start-verdrag maak veral voorsiening vir kontroles aan beide kante van die arsenale, wat deur die Covid-19-epidemie opgeskort is. Die administrasie van die Amerikaanse president Joe Biden het probeer om hulle te laat herleef, tevergeefs.


Nuwe Begin Verdrag