Doodsbedreiging vir separatistiese vegters in Kameroen: Groot afvalligheid en beloftes van regeringsbeskerming

Doodsbedreiging vir separatistiese vegters in Kameroen: Groot afvalligheid en beloftes van regeringsbeskerming

Owerhede in Kameroen het 'n groot afwyking uit die geledere van separatistiese vegters aangekondig. Hierdie oorlopery word beskou as die grootste sedert die begin van die konflik in 2017. Hierdie vegters wat egter gekies het om hul wapens neer te lê, is nou die teiken van doodsdreigemente van hul voormalige bondgenote.

'n Groot afwyking

Au Cameroun, des dizaines de combattants déposent les armes - BBC News  Afrique

Volgens die Kameroense weermag het 18 separatistevegters, insluitend David Dibo, alias generaal Baron, en Ekpe Jerome, alias generaal JB, hul wapens Dinsdag oorgegee en hul wapens aan Mundemba oorhandig.

La doodsbedreiging op die separatistiese vegters wat hul wapens neergelê het

 

Die rebelle wat besluit het om hul wapens neer te lê en oor te gee aan die militêre magte van Kameroen is vandag die teiken van doodsdreigemente. Hierdie dreigemente kom van separatistiese leiers wat gesweer het om hulle te jag en dood te maak.

Die skuiling in Nigerië

Cameroun : sept milices et près de 4000 séparatistes armés dans le Noso -  Journal du Cameroun

Mundemba, die dorp waar hierdie rebelle oorgegee het, is 'n dorp in die Engelssprekende suidwestelike streek van Kameroen wat 'n grens met Nigerië deel. Dit was in hierdie land dat die drosters weggekruip het voordat hulle besluit het om oor te gee.

Regering se beloftes van beskerming

Kameroense regering belowe om drosters te beskerm

Ná die oorgawe van hierdie vegters het die regering gesê hulle sal na die ontwapening, demobilisering en herintegrasie, of DDR, sentrum in Buea, hoofstad van Kameroen se Engelssprekende suidwestelike streek, geneem word.

Die toekoms van vegters

Le futur des combattants séparatistes au Cameroun

Die vraag ontstaan ​​nou oor die toekoms van hierdie vegters. Sal hulle voortgaan om doodsdreigemente van hul voormalige bondgenote te ontvang? Hoe sal hul herintegrasie in die Kameroense samelewing plaasvind? Net die tyd sal leer.