"Ferdinand Ngoh Ngoh: Die waarheid oor sy verhouding met president Paul Biya"

« Ferdinand Ngoh Ngoh : Die waarheid oor sy verhouding met president Paul Biya »

1. Die ambisie van Ferdinand Ngoh Ngoh

Hierdie gerug, wat op sosiale netwerke ontstaan ​​​​het, dui daarop dat Ferdinand Ngoh Ngoh, met die bynaam "die punk man", sou dink om die uitdrukking "onder hoë instruksies van die staatshoof" te gebruik om 'n poging te vestig om die oppermag en isolasie van die huidige posbekleër, Paul Biya. Volgens iemand na aan die Biya-regering is dit egter “onmoontlik om te dink dat Ngoh Ngoh, selfs minister van staat, dit op homself kan neem om te sê ‘onder hoë instruksies van die staatshoof’ wanneer hy geen opdrag ontvang het nie. . »

2. Paul Biya se jaloesie vir sy mag

Paul Biya

Diplomatieke bronne verseker dat Paul Biya jaloers is op sy mag. “Hy maak nie grappies daarmee nie,” sê ’n diplomaat wat lank in konsulêre verteenwoordiging in die Weste werk. By die Paleis van Eenheid is Paul Biya die enigste meester aan boord. Hy werk alleen in sy kantoor op die derde verdieping. Hy het geen sekretaresse nie. Die man wat aan sy sy is en wie se werk, buite sekuriteit, bestaan ​​uit die oordrag van lêers en handtekeninge, is niemand anders nie as sy spesiale raadgewer, 'n generaal met die naam van Fouda.

3. Die rol van die Minister van Staat, Sekretaris-generaal van die Presidensie van die Republiek

Le Secrétariat général de la Présidence de la République

Die Minister van Staat, Sekretaris-Generaal van die Presidensie van die Republiek, is sekerlik 'n direkte medewerker van die President, maar hy is nogal ver van die President af. Hy het nie direkte toegang tot die staatshoof nie. Dit is die president wat hom vir verhore roep wanneer dit nodig is.

4. Die afstand tussen Ngoh Ngoh en die president

Cameroun: Voici pourquoi Paul Biya a convoqué Ferdinand Ngoh Ngoh - Cameroon Magazine

Wanneer die Minister van Staat deur die President van die Republiek na 'n gehoor geroep word, word hy deur Staatsprotokol vir die gehoor voorgestel. Na die verhoor, “het hy sy pad terug gemaak na die algemene sekretariaat van die presidensie van die Republiek wat ver van die kantoor van die president geleë is. Moenie dink dat wanneer Paul Biya die handtekeninge lees, die Sgpr aan sy sy is om hom in te lig nie. Ver daarvan. Dit is 'n verbeelding,” sluit Le Messager af.

5. Die uitdagings vir Kameroen

Animation du drapeau national camerounais flottant : vidéo de stock (100 % libre de droit) 2479235 | Shutterstock

So, wat is die werklike verhouding tussen Ferdinand Ngoh Ngoh en president Paul Biya? Wat beteken hierdie gerug werklik vir Kameroeners in hul daaglikse lewe? En hoe raak dit die ontwikkeling van ons land? Dit is wat ons sal probeer ontsyfer.

Uiteindelik blyk dit dat die gerug van 'n poging om Rebellie deur Ferdinand Ngoh Ngoh is ongegrond. Die Minister van Staat bly, ten spyte van sy sleutelrol, 'n medewerker van die President, en nie 'n mededinger nie. Die werklike uitdagings vir Kameroen lê elders: in die stryd teen armoede, die verbetering van onderwys, toegang tot gesondheid... Soveel uitdagings wat president Paul Biya en sy regering moet aanpak om die daaglikse lewens van Kameroeners te verbeter.