Gesinsgeweld in Grau-du-Roi: 1 hond gryp in ter verdediging van die slagoffer

 

Gesinsgeweld in Grau-du-Roi (in Frankryk): 'n Hond gryp in ter verdediging van die slagoffer

Le Grau-du-Roi, 'n klein dorpie in die Gard, was die toneel van 'n gebeurtenis wat om die minste te sê verrassend was. 'n Vakansie wat in 'n nagmerrie ontaard het vir 'n vrou wat slagoffer van huishoudelike geweld, totdat die onverwagte ingryping van sy hond die spel verander.

1. 'n Vakansie wat skeefgeloop het

Violences conjugales au Grau-du-Roi (en France) Un chien intervient en défense de la victime
illustratiewe prentjie.

 

Hierdie vakansies sou 'n oomblik van ontspanning vir hierdie egpaar van Belfort wees. Hulle het egter 'n dramatiese wending geneem toe die 44-jarige man by gesinsgeweld betrokke was. Sodra hy by 'n kampplek in Grau-du-Roi aangekom het, het hy hom aan oormatige alkoholgebruik gesmul. “Jy drink heeldag en dan slaan jy Madame,” som die president van die hof, Jean-Michel Pérez, op.

2. 'n Herhaalde oortreder in die hof

Die betrokke man is nie onbekend aan die regsdienste nie. Hy het 5 skuldigbevindings op sy kerfstok, sommige van hulle vir alkoholverwante probleme. Die lêer is beoordeel in onmiddellike verskyning, in 'n toestand van wettige herhaling vir geweld teen sy vriendin. “Daaglikse vernederings en om Madame tot ’n stand van sake te reduseer”, betreur die slagoffer se prokureur, meester Florence De Prato.

3. Die aanklaer se appèl om beskerming

 "Ongelukkig neem gesinsgeweld nie 'n vakansie nie," onthou die adjunk-aanklaer. “Ons moet straf, maar ook beskerm,” voeg hy by. Die landdros van die Nîmes staatsaanklaer se kantoor het 'n vonnis van 24 maande versoek, waarvan 12 maande op proef opgeskort is vir twee jaar.

4. Die heldhaftige ingryping van 'n hond

Angleterre : une femme enceinte sauvée par son chien - Magicmaman.comTydens hierdie vakansies in Grau-du-Roi en die twee geweldstonele op 8 en 12 Mei het die egpaar se hond tydens 'n aanval ter verdediging van sy minnares ingegryp. Hy het die metgesel in die maag gebyt om hom te laat los.

5. Die hof se uitspraak

Die hof het besluit om verder as die rekwisisies te gaan deur die gewelddadige metgesel 3 jaar, insluitend twee gevangenisstraf, toe te dien. “Hierdie man wat ek verdedig is bewus van die erns van die dade en is diep spyt oor wat hy sy maat laat verduur het”, het die verdedigingsadvokaat, meester Alexandre Barakat, onderstreep.

Die stryd teen huishoudelike geweld is 'n prioriteit vir wetstoepassing en geregtigheid. Hierdie saak beklemtoon die belangrikheid van waaksaamheid en ingryping, hoe onverwags ook al, om 'n einde aan hierdie dramatiese situasies te maak.