Die oorlog in Rusland: 'n oorsig van die konflik

Die oorlog in Rusland : 'n oorsig van die konflik

Die Oorlog in Rusland, ook bekend as die Russies-Oekraïnse oorlog, is 'n voortdurende konflik wat in 2014 begin het. Die konflik het begin toe Rusland die Krim by die Oekraïne geannekseer het, wat gelei het tot 'n reeks betogings en botsings tussen Oekraïense magte en pro-Separatiste Russe. in die ooste van Oekraïne. Die konflik het sedertdien in 'n volwaardige oorlog geëskaleer, met beide kante wat aansienlike ongevalle en skade aan infrastruktuur gely het. In hierdie artikel sal ons 'n oorsig gee van die konflik, insluitend die oorsake daarvan, sleutelspelers en huidige status.

Guerre en Ukraine, en direct : plus d'une centaine de tirs d'artillerie dans la région de Belgorod

Die oorsake van die konflik

Die wortels van die konflik gaan terug na die Oekraïne se besluit om nader aan die Europese Unie te kom in 2013. Hierdie besluit is beskou as 'n bedreiging deur Rusland, wat lank probeer het om sy invloed oor Oekraïne te behou. In reaksie hierop het Rusland die Krim in Maart 2014 geannekseer, met verwysing na die behoefte om etniese Russe wat in die streek woon, te beskerm. Hierdie besluit is wyd veroordeel deur die internasionale gemeenskap en het gelei tot 'n reeks ekonomiese sanksies teen Rusland.

Die anneksasie van die Krim het ook betogings in die ooste van die Oekraïne, waar baie etniese Russe woon, ontketen. Pro-Russiese separatiste het beheer oor verskeie dorpe in die streek oorgeneem en botsings het tussen Oekraïense magte en separatiste uitgebreek. Die konflik het vinnig eskaleer, met albei kante wat mekaar van aggressie en menseregtevergrype beskuldig het.

Die sleutelspelers

Die konflik behels verskeie sleutelrolspelers, insluitend die Oekraïne, Rusland en pro-Russiese separatiste in die ooste van die Oekraïne. Die Oekraïne se regering word gelei deur president Volodymyr Zelensky, wat in 2019 aan bewind gekom het op 'n platform wat daarop gemik is om die konflik te beëindig. Rusland word gelei deur president Vladimir Poetin, wat daarvan beskuldig is dat hy separatiste met wapens en troepe ondersteun het.

Die pro-Russiese separatiste bestaan ​​uit verskeie groepe, insluitend die Donetsk Volksrepubliek en die Lugansk Volksrepubliek. Hierdie groepe word nie deur die internasionale gemeenskap erken nie, maar het ondersteuning van Rusland ontvang.

Die konflik het ook ander lande gelok, insluitend die Verenigde State en die Europese Unie, wat ekonomiese sanksies teen Rusland ingestel het in reaksie op sy optrede in die Oekraïne.

Die menslike koste van konflik

Guerre en Ukraine : militaires, civils, crimes…. L'effroyable bilan qui donne le vertige

Die konflik het 'n verwoestende impak op die Oekraïense mense gehad. Volgens die Verenigde Nasies is meer as 13 000 mense dood sedert die begin van die konflik en meer as 30 000 is beseer. Die konflik het ook meer as 1,5 miljoen mense verplaas, van wie baie gedwing is om uit hul huise te vlug en skuiling in ander dele van die Oekraïne of buurlande te soek.

Die konflik het ook 'n beduidende impak op die Oekraïne se ekonomie gehad, met baie besighede en nywerhede wat gebuk gegaan het onder die gevegte. Die land is ook gedwing om hulpbronne van ander gebiede af te lei, soos onderwys en gesondheid, om die oorlogspoging te finansier.

Die huidige stand van die konflik

Ten spyte van verskeie pogings tot vredesonderhandelinge toon die konflik in die Oekraïne geen tekens van 'n naderende einde nie. Die mees onlangse skietstilstandooreenkoms, wat in Julie 2020 onderteken is, is herhaaldelik deur beide kante geskend. Die Oekraïense regering het Rusland daarvan beskuldig dat hy voortgaan om die separatiste met wapens en troepe te ondersteun, terwyl Rusland die Oekraïne daarvan beskuldig het dat hy nie die sleutelbepalings van die wapenstilstandsooreenkoms implementeer nie.

Die konflik is ook bemoeilik deur die COVID-19-pandemie, wat dit moeiliker gemaak het vir internasionale organisasies om hulp en ondersteuning te verleen aan diegene wat deur die gevegte geraak is.

Guerre en Ukraine : ce qu'il faut retenir du dixième jour de l'invasion russe

 

die oorlog in Rusland is 'n voortdurende konflik wat 'n vernietigende uitwerking op die Oekraïense volk gehad het. Die konflik het begin met Rusland se anneksasie van die Krim in 2014 en het sedertdien geëskaleer in 'n volwaardige oorlog tussen Oekraïense magte en pro-Russiese separatiste in die ooste van die Oekraïne. Die konflik het aansienlike menslike en ekonomiese koste aangegaan en toon geen tekens van 'n naderende einde nie. Die internasionale gemeenskap moet voortgaan om te werk vir 'n vreedsame oplossing van die konflik, om 'n einde te maak aan die lyding van die Oekraïense volk.