Aardbewing by die MNR: Meester Tamfu Richard het uitgesit vir sy ondersteuning vir Michèle Ndoki

 

Aardbewing by die MRC : Meester Tamfu Richard het uitgesit vir sy ondersteuning van Michèle Ndoki

Barrister Tamfu Richard spends second night in prison – Mimi Mefo Info

Meester Tamfu Richard Uitgesluit van die MNR

Die Beweging vir die Renaissance van Kameroen (MRC) is onder spanning. Tydens 'n vergadering onder voorsitterskap van Pr. Maurice Kamto, is 'n radikale besluit geneem: Meester Tamfu Richard is uitgesluit van die Nasionale Gids. Hierdie politieke aardbewing het op Woensdag, 7 Junie 2023 plaasgevind.

Maurice Kamto — Wikipédia

Die aanklagte teen Meester Tamfu

Richard, nasionale sekretaris in beheer van die hervorming en modernisering van die staat en sleutelkommunikeerder vir die MNR, is daarvan beskuldig dat hy "die ouderdom" van president Kamto aangeval het en dat hy die kandidatuur van Michèle Ndoki vir die partypresidentskap openlik ondersteun het. 'n Daad wat deur Kamto as 'n onaanvaarbare wantroue in hom beskou word.

Michele Ndoki - Wikipedia

Michèle Ndoki, 'n Vasbeslote uitdager

Ndoki, 'n toegewyde MNR-aktivis, het op 20 Mei 2023 op hierdie onstuimige situasie gereageer. Sy was gereed om Maurice Kamto vir die presidentskap van die MNR uit te daag, en het op Saterdag, 20 Mei 'n bondige boodskap op haar Facebook-rekening gedeel waarin sy die “vyande van vordering binne sy politieke party.

Die Beweging vir die Renaissance van Kameroen (MRC) is onder spanning. Tydens 'n vergadering onder voorsitterskap van Pr. Maurice Kamto, is 'n radikale besluit geneem: Meester Tamfu Richard is uitgesluit van die Nasionale Gids. Hierdie politieke aardbewing het op Woensdag, 7 Junie 2023 plaasgevind.

Richard, nasionale sekretaris in beheer van die hervorming en modernisering van die staat en sleutelkommunikeerder vir die MNR, is daarvan beskuldig dat hy "die ouderdom" van president Kamto aangeval het en dat hy die kandidatuur van Michèle Ndoki vir die partypresidentskap openlik ondersteun het. 'n Daad wat deur Kamto as 'n onaanvaarbare wantroue in hom beskou word.

Benewens sy uitsluiting, is Meester Tamfu uit die party se kommunikasiespan verwyder, met ’n waarskuwing dat hy voor die Dissiplinêre Raad gebring kan word vir “verbreking van plig van reserwe en lojaliteit”.

Ndoki, 'n toegewyde MNR-aktivis, het op 20 Mei 2023 op hierdie onstuimige situasie gereageer. Sy was gereed om Maurice Kamto vir die presidentskap van die MNR uit te daag, en het op Saterdag, 20 Mei 'n bondige boodskap op haar Facebook-rekening gedeel waarin sy die “vyande van vordering binne sy politieke party.

Met vasberadenheid skryf sy: “Ek is 'n kandidaat vir die presidentskap van die Beweging vir die Renaissance van Kameroen, ek berei saam met diegene wat in ons projek glo die mooiste kompetisie in sy geskiedenis vanaf 4 November voor. Sy vasberade woorde klink soos 'n politieke oorlogsverklaring. Sy belowe om onverstoorbaar te bly in die aangesig van interne onstuimigheid: “Laat hulle aanhou raas, ons gaan nêrens nie! En hulle het pret ons sal selfs wen. »

Net die tyd sal leer hoe hierdie situasie in die MNR gaan uitspeel en wie uiteindelik die leierskap van die party gaan oorneem. Een ding is seker, die komende maande sal deurslaggewend wees vir politieke opleiding.