Bevordering van homoseksualiteit op Canal+: Die Media Observatory en die Kameroense CNC ter sprake

Bevordering van Homoseksualiteit op Canal+: Die Media Observatory en die Kameroense CNC ter sprake

Télévision : Canal + révise ses prix à la hausse - News du Cameroun

Die Media Observatory en die CNC staar erge beskuldigings in die gesig

Volgens indiskresies poog die Kameroense ministerie van kommunikasie om die beweerde bevordering van homoseksualiteit deur sekere televisiekanale van die Franse Canal+-pakket te verduidelik. Die situasie, wat deur Kameroeners aan die kaak gestel is, is Woensdag 7 Junie 2023 op die ForYou Media Africa-televisiekanaal onthul deur die publikasiedirekteur van die tweemaandelikse "Le Cactus", Albert Anatole Ayissi.

Albert Anatole Ayissi - Mali: État-Major du G5 Sahel. Un SDF au Sahel ? -  YouTube

Albert Anatole Ayissi: 'n pleidooi vir mediaverantwoordelikheid

Ayissi, wat deur die gebrek aan optrede van die National Media Observatory geskok is, beskuldig hierdie sentrale diens van die Kameroense ministerie van kommunikasie daarvan dat hy die beweerde bevordering van homoseksualiteit deur Canal+ en ander Westerse kanale ignoreer. Hy het ook verontwaardiging uitgespreek oor die Observatory se beweerde onkunde oor die advertensies wat homoseksualiteit bevorder wat Kameroense huise oorstroom.

Au Cameroun, un nouveau texte de loi adopté par l'Assemblée nationale

Kameroense wet en homoseksualiteit

Artikel 347 van die Kameroense Strafwet veroordeel en straf seksuele verhoudings tussen mense van dieselfde geslag, wat beskou word as strydig met die gewoontes en gebruike van die meer as 250 etniese groepe wat Kameroen bevolk. Gekonfronteer met hierdie situasie, bevraagteken Ayissi die Nasionale Raad vir Kommunikasie (CNC) oor die regulering van die media en die respek vir die beginsels van etiek en joernalistieke deontologie.