Evan-Gershkovich Die Amerikaanse joernalis wat van spioenasie in Rusland beskuldig word

 Evan-Gershkovich Die Amerikaanse joernalis wat daarvan beskuldig wordspioenasie in Rusland

 

WSJ's Evan Gershkovich: A Timeline of His Detainment

Evan Gershkovich Amptelike klag van spioenasie

Evan Gershkovich, 'n Amerikaanse joernalis wat verlede week in Rusland in hegtenis geneem is, is formeel van spioenasie aangekla. Russiese owerhede het hierdie beskuldiging gemaak, wat Gershkovich nadruklik ontken. Regsgedinge is nou aan die gang, hoewel 'n verhoordatum nog nie vasgestel is nie.

La Cour suprême russe radie l'organisme de défense des droits de la  personne Mémorial | Radio-Canada.ca

Die aanklagte word deur die Verenigde State en die Wall Street Journal van die hand gewys

Die aanklagte is gemaak terwyl Gershkovich vanaf Jekaterinburg in die Oeral verslag gedoen het. Amerikaanse owerhede en die Wall Street Journal het die aanklagte van spioenasie ten sterkste verwerp en gevra dat die joernalis vrygelaat word.

Cameroun : La liberté de la presse est un mirage - Focus Média Afrique

Verharding van die onderdrukking van die pers in Rusland

Hierdie arrestasie kom in 'n konteks van toenemende onderdrukking teen die pers in Rusland. Washington beskuldig Moskou ook daarvan dat hulle Amerikaanse burgers arbitrêr in hegtenis geneem het om dit as onderhandelingsskyfies te gebruik in onderhandelinge om Russe wat in die Verenigde State aangehou word, te bevry.