"Oekraïne: Vernietigde dam lei tot vloede en slagoffers"

 

Oekraïne: Vernietigde dam lei tot oorstromings en ongevalle

Deel 1: Vernietiging van die dam en die onmiddellike gevolge daarvan

Explosion du barrage de Kakhovka en Ukraine : "Cela peut perturber la planification de la contre-offensive ukrainienne"

Die oorlog in die Oekraïne het 'n nuwe tragiese wending geneem met die vernietiging van die Kakhovka-dam. Hierdie optrede het massiewe oorstromings veroorsaak wat duisende mense verplaas het en die integriteit van die Zaporizhia-kernkragsentrale bedreig het. Die vernietiging het gelei tot die ontruiming van meer as 2 340 mense aan die Oekraïense kant en 4 500 aan die Russiese kant.

Deel 2: Bedreiging om Zaporizhia kernkragsentrale

Guerre en Ukraine: après la destruction du barrage, la centrale nucléaire de Zaporijjia est-elle en danger? - Nice-Matin

Die Kakhovka-dam was noodsaaklik vir die Zaporizhia-kernkragsentrale, aangesien dit die water verskaf het wat nodig was om die reaktors af te koel. Ten spyte van die vernietiging van die dam, gaan pomppogings voort om die voortgesette werking van die aanleg te verseker. Die Oekraïense regering het vergoeding belowe vir die slagoffers van die verwoeste dam.

Deel 3: Wedersydse beskuldigings tussen Rusland en die Oekraïne

Nouvelles tensions entre l'Ukraine et la Russie : ce que l'on sait

Spanning bly hoog tussen Rusland en die Oekraïne. Die Kremlin beskuldig Oekraïense magte daarvan dat hulle burgerlikes tydens artillerievuur doodgemaak het tydens die ontruimingsoperasies, en die Oekraïne doen dieselfde deur Moskou te blameer. Hierdie gespanne situasie wek vrese vir 'n eskalasie van die konflik in die dae en weke wat kom.