Afrika-bemiddeling: 'n Ongekende inisiatief vir vrede tussen Rusland en die Oekraïne

Afrika-bemiddeling: 'n Ongekende inisiatief vir vrede tussen Rusland en die Oekraïne

Die Afrika-bemiddeling neem 'n ongekende wending met die ingryping van vier Afrika-presidente wat daarop gemik is om 'n vredesdialoog tussen Rusland en die Oekraïne te vestig.

 

La Médiation en Afrique : Succès, Limites, Possibilités et Perspectives d'amélioration, sur la base des expériences vécues sur le Continent – Thinking Africa

Afrika-bemiddeling: 'n presidensiële inisiatief

Onder leiding van die presidente van Suid-Afrika, Senegal, Zambië en die Comore, het hierdie Afrika-bemiddeling ten doel om 'n dialoog van vrede tussen die Russiese en Oekraïense strydendes te vestig. Ten spyte van die voortslepende militêre offensief, bly Jean-Yves Ollivier, die argitek van hierdie bemiddeling, optimisties.

 

African Mediator to Focus on Grain, Fertilizer in Russia-Ukraine Talks – FT - The Moscow Times

Afrika-bemiddeling: Rol van Jean-Yves Ollivier

Franse entrepreneur met 'n beduidende invloed in Afrika, Jean-Yves Ollivier is die hoofargitek van hierdie Afrika-bemiddeling. Met sy ervaring in parallelle diplomasie, hoop hy dat hierdie inisiatief aansienlike geleenthede vir vrede sal bring.

 

Il est temps de repenser le rôle de l'Union africaine - ISS Africa

Afrika-bemiddeling: internasionale ondersteuning

Die Suid-Afrikaanse president, Cyril Ramaphosa, het daarin geslaag om die ondersteuning van sy eweknieë in China, Indië en Brasilië vir hierdie Afrika-bemiddeling te verkry. Selfs Frankryk, hoewel op 'n minimale manier, het sy steun vir hierdie inisiatief uitgespreek.

Ten slotte verteenwoordig hierdie Afrika-bemiddeling 'n belowende nuwe benadering om die voortslepende konflik tussen Rusland en die Oekraïne op te los. Met groeiende internasionale steun kan hierdie inisiatief moontlik die verloop van die konflik verander.