Engelstalige krisis: beskuldigings van die teregstelling van ses burgerlikes deur die weermag in Big Babanki

 

Engelstalige krisis: beskuldigings van die teregstelling van ses burgerlikes deur die weermag in Big Babanki

Die Engelstalige krisis in Kameroen verskerp met nuwe beskuldigings teen die weermag. Volgens plaaslike bronne is ses burgerlikes in Big Babanki, 'n dorp in die Noordwes-streek, in hegtenis geneem en tereggestel.

Les militaires camerounais et les séparatistes anglophones à nouveau accusés  d'exactions

Vermeende burgerlikes om die separatiste te ondersteun

Die slagoffers, wat daarvan beskuldig word dat hulle bande met Amba-separatistiese vegters het, is op 16 Junie 2023 in hegtenis geneem. Onder hulle was 'n koningmaker genaamd Tsam en 'n fietsryer genaamd Ezekiel, wat 'n tweejarige tweeling agterlaat.

Nouvelle vague de remise en liberté des détenus de la crise anglophone

Die gespanne situasie in Big Babanki

Big Babanki was onlangs die toneel van 'n ontvoering van meer as 50 vroue deur separatiste. Hierdie vroue, wat betoog het teen die belasting wat deur die separatiste opgelê is om hul stryd te finansier, is gemartel voordat hulle vrygelaat is. Sedertdien het die omgewing gesukkel om kalmte te herwin.

AFRICA | 101 Last Tribes - Babanki people

Gevolge van die Engelstalige krisis

Hierdie teregstellingbewerings beklemtoon die erns van die Engelstalige krisis. Hulle dra by tot die spanning en wantroue tussen plaaslike gemeenskappe en die weermag en beklemtoon dus die humanitêre en politieke krisis.