"Opsomming van Afrika-nuus: Tragiese skipbreuk en politieke spanning"

“Opsomming van Afrikaanse nuus: tragiese ondergang en politieke spanning

Die afgelope week is gekenmerk deur 'n reeks groot gebeurtenisse in Afrika-nuus. Ons het 'n tragiese skipbreuk in die Middellandse See gesien, politieke spanning in Senegal, en 'n nuwe belangstelling in Afrika van die Europese Unie.

Ce qu'il faut retenir de (...) - Africain.info

Afrikaanse nuus: Maritieme tragedie en kritiek op die owerhede

Afrika-opsomming 16 JunieRécap Afrique 16 juinAfrika-opsomming 16 Junie

Die sink van 'n treiler wat migrante uit Libië vervoer het, het meer as 78 mense aan die kus van Griekeland doodgemaak. Getuienis dui daarop dat daar tussen 600 en 700 mense aan boord was.

Afrikaanse nuus: Politieke spanning in Senegal

Senegal ondersoek video's wat gewapende mans in burgerlike klere wys tydens betogings ná die skuldigbevinding van opponent Ousmane Sonko. Die Senegalese owerhede staar kritiek in die gesig oor die bestuur van hierdie krisis.

Sénégal : Un mort et 4 militaires blessés et des dizaines de rebelles tués  en Casamance – La Nouvelle Tribune

Afrikaanse nuus: Internasionale vennootskappe en kulturele ontwikkelings

Tunisië het 'n aanbod van verbeterde vennootskap met die Europese Unie ontvang. Daarbenewens ondersoek die kunstenaar Emo de Medeiros die skakels tussen nuwe tegnologieë en Afrika-tradisies, 'n konsep wat hy "kontekstuur" noem.

Hierdie gebeure onderstreep die mate waarin Afrika 'n komplekse en voortdurend ontwikkelende kontinent is. Met groot humanitêre uitdagings, interne politieke spanning en toenemende aandag van die internasionale gemeenskap, is dit seker dat Afrika-nuus in die komende weke 'n bron van belangstelling sal bly.