Fecfoot: Die CCPA se skokbesluite plaas druk op Samuel Eto'o

 

Fecfoot: Die CCPA se skokbesluite plaas druk op Samuel Eto'o

Spanning neem toe binne Fecafoot (Kameroense Sokkerfederasie) na aanleiding van die agt resolusies wat deur die ACFPC (Association of Professional Football Clubs of Cameroon) geformuleer is wat druk op die president, Samuel Eto'o Fils, geplaas het.

Stigting van die Nuwe Vereniging van Klubs

Die ACFPC het die vestiging van 'n nuwe struktuur aangekondig wat die presidente van professionele sokkerklubs in Kameroen byeenbring. Hierdie nuwe entiteit is geformaliseer tydens 'n vergadering wat op 14 Junie 2023 by die Platinium-hotel in Douala gehou is.

NOUVEAU COMITÉ EXÉCUTIF DE LA FÉDÉRATION CAMEROUNAISE DE FOOTBALL -  Fédération Camerounaise de Football

Versoek om oudit van staatstoelaes en borge

Resolusies 2 en 3 van die ACFPC loop die risiko om spanning met die presidentskap van Fecafoot te skep. Hulle vra vir 'n onafhanklike oudit van die fondse wat deur die regering van Kameroen en deur borge aan professionele sokkerklubs toegeken is vir die 2021/2022 en 2022/2023 seisoene.

Fecafoot - Fédération Camerounaise de Football

Potensiële impak op die presidentskap van Eto'o

Hierdie resolusies kan die bestuur van Fecafoot deur Samuel Eto'o, die huidige president van die federasie, ernstig bevraagteken en die risiko loop om interne spanning te skep.

Net die tyd sal leer watter impak hierdie resolusies op die toekoms van Fecafoot en sy president sal hê. Die situasie moet fyn dopgehou word.