Man Utd, Chelsea en kie 'sê om meer te betaal' as Prem-ry uitbreek ná Everton-straf | Sokker | Sport

Man Utd, Chelsea en kie 'sê om meer te betaal' as Prem-ry uitbreek ná Everton-straf | Sokker | Sport

Die Premier Leaguese tradisionele 'Groot Ses' is glo opdrag gekry om 'op te betaal' as deel van die reddingspakket van £130 miljoen wat vir die res van die sokkerpiramide georganiseer word. Spanning loop tans hoog in raadsale regoor Engeland ná die punteaftrekking wat vroeër hierdie week aan Everton opgelê is.

Die Premier League hoop om so gou moontlik 'n ooreenkoms met die laer afdelings oor die welvaartgaping te tref, met hoe die geld deur die ketting gefiltreer word, 'n groot rede tot kommer vir baie klubs wat 'n desperate behoefte het aan meer gereelde finansiële steun.

N vergadering tussen die 20 topvlak aandeelhouers in die Premier League sal Dinsdag plaasvind, op wat 'n deurslaggewende dag vir klubs op alle vlakke is.

Volgens The Telegraph, spanning sal tydens die vergadering weer opduik weens die punteaftrekking waarmee Everton getref is vir die oortreding van die Premier Leaguese winsgewendheid en volhoubaarheid reëls.

Klubs is dit eens dat die metode waardeur geld in die sokkerpiramide gefiltreer word hersien moet word, maar daar is 'n skeiding tussen die 'Groot Ses' en die res van die Premier League. Die kleiner kante voel dat ryker klubs meer tot die solidariteitspot behoort by te dra, en die idee van 'n oordragbelasting is uitgeklink wat sal veroorsaak dat 'n persentasie fooie bykomend betaal word by die aankoop van spelers.

'n Oordragheffing is egter die meer waarskynlike uitkoms op hierdie stadium wat geformuleer sal word deur prysgeld en ander faktore te gebruik. Hierdie ooreenkoms sal na verwagting Dinsdag gefinaliseer word, tot groot frustrasie van sommige klubs.

Daar is vrese dat as meriete hoog aangeslaan word tydens die formule dan topklubs, soos Manchester City, sal dalk nie 'n beduidende fooi vir die algehele pot betaal nie, alhoewel hy groot winste jaar op jaar aangeteken het - met die Etihad-stadion-uitrusting wat vanjaar inkomste van £712.8m aangeteken het.

Everton is onder diegene wat waarskynlik bitter sal voel oor die situasie, aangesien hulle op die randjie van finansiële onsekerheid kan wees as hulle gedagvaar word deur Leicester City, Leeds United en Burnley. Elkeen van die bogenoemde klubs eis £100 miljoen elk, ten spyte daarvan dat die klub reeds in £500m-afdeling is. As die toffies nie in staat is om die rekening te betaal nie, kan hulle gedwing word om in administrasie te gaan, wat sal meebring dat hulle 'n bykomende negepunt-aftrekking in die gesig staar.

Hierdie artikel het die eerste keer in ENGELS verskyn op https://www.express.co.uk/sport/football/1836819/Man-Utd-Chelsea-news-Premier-League-Everton


.