Robert Kona, die stigter van die party, wil die leierskap wat deur adjunk Cabral Libii verskaf word, oorneem

Robert Kona, die stigter van die party, wil die leierskap wat deur adjunk Cabral Libii verskaf word, oorneem

Robert Kona, wat telefonies deur SBBC bereik is, verseker dat hy beheer wil terugneem van die Kameroense Party vir Nasionale Versoening (PCRN), die politieke groep wat hy in 2003 saam met Albert Fleury Massardine gestig het. “Ek wil graag die presidentskap van die party kry sodat ek dinge kan hervorm,” sê dié voormalige administratiewe assistent, wat by sy huis in Ndoukoula, in die Verre Noord-streek afgetree het.
Om sy doelwitte te bereik, het hy siviele verrigtinge met die hof van eerste instansie van die departement van Mayo-Kani (Kaélé), in die Verre Noord-streek, begin teen die adjunk Cabral Libii, die huidige nasionale president van die PCRN. Albert Fleury Massardine, die ander stigtersvader van die PCRN, word nie met hierdie prosedure geassosieer nie. En vir Robert Kona "is dit nie 'n regsklagte nie". Hy voeg by: "dit is eerder 'n klagte wat daarop gemik is om herrangskikkings in die huis van die PCRN uit te voer".
Die stigter van die PCRN noem die noodsaaklikheid om te werk om die Kameroense mense met hulself te versoen onder hierdie onmiddellike aanpassings wat hy van plan is om uit te voer as sy prosedure ooit suksesvol is. "Nasionale versoening is ons kompas," sê hy. Maar hy verberg nie die feit dat hy sukkel om te ervaar wat hy as sy uitsluiting beskou nie. “Daar is geen kommunikasie tussen my en Cabral Libii nie. Hy neem besluite sonder om my te raadpleeg. En tog sê die tekste dat ek ’n erelid en eerste lid van die Politieke Buro is met ’n raadgewende stem,” argumenteer Robert Kona.
Hy gaan voort: “hoe kan ons verstaan ​​dat sedert 2020 tot vandag nie een van die vyf adjunkte en geen van die burgemeesters van die party ooit kom kyk het waar die stigtersvader woon nie. Dit is ’n bewys dat daar ’n probleem aan die hoof van hierdie party is.”
Gewone Kongres van Kribi
Gekonfronteer met hierdie beskuldigings, het Bienvenu Ndip, een van die vyf PCRN-adjunkte in die Nasionale Vergadering, met verbasing gereageer. “Die joernaliste wat verlede jaar die buitengewone kongres in Ngaoundéré gedek het, het gesien dat ons almal op goeie voet verkeer. ’n Kommissie is selfs gestig om skenkings aan die stigtersvaders te maak. Hierdie kommissie moet sy kopie volgende maand tydens die eerste gewone kongres van die party aan Kribi terugbesorg,” dui die adjunk aan.
Hy sluit nie manipulasies uit om die vordering van die PCRN te verhinder nie: "ons is in 'n logika van magsverowering en daarvoor moet ons nie maneuvers uitsluit wat daarop gemik is om ons af te lei van ons doelwit, naamlik die presidensiële verkiesing van 2025 nie".
'n Hipotese wat ook gedeel word deur 'n noue adviseur van Cabral Libii. Wie dink ook dat ons gefokus moet bly op die eerste gewone kongres wat van 15 tot 17 Desember in die dorp Kribi gehou word. Hy wys ook op die argument wat Robert Kona aangevoer het om Cabral Libii te probeer verdryf en die leierskapstoel te herwin.
Inderdaad, soos ons kan lees in 'n dokument wat wyd op sosiale netwerke gedeel word, vra Robert Kona die siviele regter om die resolusies van die Guidiguis-kongres, in die Verre Noord-streek, wat op 11 Mei 2019 gehou is, nietig te verklaar onder die voorwendsel dat dit net 'n eenvoudige vergadering. "Die bewys: ons was net 11 mense, die kworum vir 'n kongres was nog lank nie bereik nie," verduidelik Robert Kona. Dit was tydens hierdie werk dat Cabral Libii die leisels van die party geneem het. Die berekening van hierdie stigtersvader is eenvoudig: as hierdie besluite nietig verklaar word, word Cabral Libii afgedank en neem hy die presidentskap van die party oor.
Cabral Libii se raadgewer wat deur SBBC gekontak is, verwyder Robert Kona se argument: . Hy onthou dat Robert Kona 90 dae na die publikasie van hierdie wet deur die Ministerie van Gebiedsadministrasie (Minat) gehad het vir 'n vooraf genadige appèl terwyl hy aan die Minat aangedui het dat die bepalings van die wet oortree is. Wat nie gedoen is nie...
In elk geval, as ons Robert Kona moet glo, is die eerste verhoor in hierdie saak vir 4 Januarie vasgestel. Die medestigter van die PCRN hoop dat 'n verteenwoordiger van LP Cabral Libii daardie dag in die kamer sal wees. "Ons het 'n kollege van prokureurs," sê Bienvenu Ndip.
Michelangelo Nga

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/2011-11486-pcrn-robert-kona-le-fondateur-du-parti-veut-reprendre-le-leadership-assure-par-le-depute-cabral-libii


.