vakbondlede herbegin die “dooie kryt”-operasie na 'n week van minimum diens

vakbondlede herbegin die “dooie kryt”-operasie na 'n week van minimum diens

In 'n brief wat verlede naweek bekend gemaak is en gerig is aan onderwysers in die openbare sektor, wat sedert die begin van die skooljaar verlede September gestaak het, doen die kollektief van vakbonde 'n beroep op die stakers om die minimum diens te beëindig. Dit was op 13 November dat hierdie minimum diens van stapel gestuur is om redes wat vakbondlede nie geheim hou nie.
“Die minimum diens het homself afgedwing deurdat verskeie onderwysers ernstige bedreigings in die gesig staar. Die meeste van hulle was verplig om 'n minimum diens te lewer. Deur op ’n minimum week diens te besluit, was dit ’n kwessie om elke onderwyser toe te laat om dit in volle gemoedsrus te doen,” sê Xavier Vemba, van die On a Too Supported (OTS)-beweging. Hy noem ook dat vakbondlede tydens hierdie minimum diens, wat ’n week geduur het, gewerk het om die moraal van die stakers op die sosiale media-platforms wat aan dié staking gewy is, ’n hupstoot te gee sodat laasgenoemde nie aan dreigemente toegee nie.
Behalwe dat ten spyte van hierdie week gewy aan minimum diens, het onderhandelinge met die regering oor die spesiale status van onderwysers nie ontwikkel nie. Gevolg: sedert 20 November het die staking met 'n wraak in openbare sekondêre ondernemings hervat, soos Xavier Vemba uitwys. “Ons keer terug na die front met hernieude energie en veerkragtigheid. Dit sal vir die volgende drie weke die geval wees, behalwe buitengewone veranderinge,” kan ons lees in die brief van die vakbondlede hierbo genoem.
Hierdie week is dus die terugkeer van operasie "dooie kryt". Soos gedurende die minimum diensweek, gaan onderwysers werk toe, behalwe dat hulle nie verplig word om lesse te gee, evaluerings te doen, aan opvoedkundige seminare deel te neem, statistieke by te hou of selfs skoolrapportkaarte in te vul nie.
Michelangelo Nga
Lees ook:
OTS-staking: die spesiale status van die onderwyser op die spyskaart van samesprekings tussen die stakers en die regering
Sekondêre onderwys: OTS handhaaf sy stakingsoproep ondanks regeringsingryping

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2011-11490-greve-des-enseignants-les-syndicalistes-relancent-l-operation-craie-morte-apres-une-semaine-du-service-minimum


.