4 miljard ingesamel in elf maande, ver van die 14 miljard wat in 2023 verwag is

4 miljard ingesamel in elf maande, ver van die 14 miljard wat in 2023 verwag is

Inkomste uit die invordering van gelde vir die aanbring van visums op die dienskontrakte van buitelanders is heelwat laer as die syfer wat die regering vanjaar verwag het. Die Minister van Indiensneming en Beroepsopleiding (Minefop), Issa Tchiroma Bakary (foto), het onlangs vertrou dat slegs 4 miljard FCFA in elf maande ingesamel is terwyl die regering beplan het om vanjaar 14 miljard FCFA in te samel. In reaksie sukkel Issa Tchiroma Bakary om sy ergernis weg te steek aan die einde van 'n konsultasie met die base in Douala: "buitelanders wat in Kameroen is, moet voldoen aan die wette en regulasies wat van krag is".
Om alle buitelanders te dwing om gehoor te gee, beplan Issa Tchiroma Bakary om onaangekondigde klopjagte op private maatskappye te verhoog, wat hierdie werkers van buitelandse nasionaliteite in diens neem. 'n Werkgroep werk tans aan hierdie opnames wat bedoel is om die vlak van invordering van hierdie belasting volgende jaar te verbeter. Dit is ook wat Issa Tchiroma Bakary vir die base in Douala gaan vertel het.
Ter herinnering, die aanbring van visums op die dienskontrakte van buitelanders word voorsien deur die finansiële wet van 2023. 'n Nis wat Kameroen beoog om te ontgin om professionele opleiding te finansier. Die voorspelling van 14 miljard FCFA in 2023 is "'n proeflopie", soos Issa Tchiroma Bakary uitwys. "Sommige lande samel byna 100 miljard per jaar in", dui die minister aan om duidelik te maak dat hierdie oplegging op die lang termyn selfs meer geld na die staat Kameroen kan bring.
Michelangelo Nga

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/2111-11492-imposition-du-travail-des-etrangers-4-milliards-collectes-en-onze-mois-loin-des-14-milliards-attendus-en-2023


.