“Franse maatskappye het hul persepsie verander”

“Franse maatskappye het hul persepsie verander”

Michel Bisac, president van die Algeries-Franse Kamer van Koophandel en Nywerheid, verduidelik die nuwe visie van Franse maatskappye teenoor Algerië. Hy praat ook oor die hernieude belangstelling van Franse maatskappye in die Algerynse mark, die impak van die anti-Algerië diskoers van 'n deel van die politieke klas in Frankryk ...

Franse maatskappye lei 'n offensief in baie gebiede in Algerië. Hulle bied nie meer net aan om hul produkte te verkoop nie, maar hulle beklemtoon hul kundigheid in die olie-, vee- en graanbedryf. Is dit 'n nuwe benadering om die Algerynse mark te herwin? 

Ek sal nie 'n offensief sê nie, maar eerder deurlopende werk en ek kan sê 'n volgehoue ​​belangstelling van Franse maatskappye in Algerië.

Dit is die moeite werd om te onthou dat meer as 400 Franse maatskappye in Algerië gevestig is, dat hulle vir etlike jare belê het en dat hulle etlike duisende Algerynse werknemers in diens het.

Daar moet ook op gelet word dat Franse maatskappye in verskeie sektore van die Algerynse ekonomie teenwoordig is. 

Of dit nou in die banksektor, gesondheid, apteek, kos industrie, dienste, energie, vervoer, motorvervaardiging, hotelle, elektriese toerusting en baie ander sektore.

Algerië se bates is talle. Of dit nou ekonomiese balanse, die beskikbaarheid van infrastruktuur, die kwaliteit van die arbeidsmag, die beskikbaarheid van laekoste-energie, geografiese nabyheid of die Menslike Ontwikkelingsindeks is, al hierdie faktore dryf besighede, wat nie in die land gevestig is nie, om 'n belangstelling daarin, om die geleenthede te kom evalueer en vir baie van hulle om “die duik te vat” en saam met hul Algerynse eweknieë te werk.

Al hierdie maatskappye wat na Algerië kom en diegene wat reeds daar werk, is bewus van hoeveel die land se ekonomiese model verander. Die land se industrialiseringsdinamiek, in die sin van waardeskepping, is goed op dreef.

By die Kamer meet ons hierdie dinamiek elke dag, veral met ons lede in die verskillende streke van die land, wat nuwe projekte inisieer, wat ons vra om hulle te ondersteun in die soeke na vennote, toerusting of kundigheid.

Natuurlik is die reis nie idillies nie en die slaggate is talryk – die openbare owerhede is die eerste om dit te erken – maar kom ons meet die werk wat die afgelope jare gedoen is in terme van die fasilitering en vermindering van die gewig van die administrasie in die daad van belegging.

Kom ons meet ook die owerhede se verbintenis om vertroue te gee aan ekonomiese operateurs, beleggers en meer in die algemeen om die sake-omgewing skoon te maak.

Die publikasie van die beleggingskode – en die implementeringstekste daarvan –, die Monetêre Wet en meer onlangs die Wet wat die voorwaardes vasstel vir die toekenning van grond wat bedoel is vir die verwesenliking van beleggingsprojekte is 'n noodsaaklike skakel in hierdie nuwe dinamiek.

Om hierdie onderwerp af te sluit, laat my asseblief toe om die woord herwin te vervang met saam te werk wat vir my meer gepas lyk vir die verbintenis van Franse maatskappye in hierdie land, bewus van die gevare van die reis en oortuig daarvan dat die trein inderdaad op die spoor is.

Jou handelskamer het aan talle vergaderings tussen Franse en Algerynse sakeleiers deelgeneem. Kan jy in 'n paar punte opsom wat uit hierdie kontakte na vore gekom het?

Sedert die begin van hierdie jaar het ons meer as 200 Franse maatskappye ondersteun in ons verskillende vergaderings wat in Algerië georganiseer is en het soveel maatskappye in Frankryk, in die CCI's van Frankryk, met ons Groepvennote en ander professionele organisasies ontmoet.

Elke keer bied ons aan ons gespreksgenote konkrete geleenthede vir samewerking, vennootskappe en/of subkontraktering met Algerynse maatskappye. 

Ons het pas die tweede uitgawe van die Algerijns-Franse vergaderings van die olie- en gasbedryf (stroomaf) op 24 en 25 Oktober in Oran gereël. 40 Franse maatskappye was teenwoordig en kon hul Algerynse eweknieë (privaat en publiek) ontmoet oor twee dae van B tot B-vergaderings.

Meer as 'n dosyn vennootskapsprojekte is uitgespreek en voorgestel deur Franse maatskappye. Hierdie jaar het ons ook vergaderings oor die farmaseutiese industrie, landbou, landbou-industrie en industriële meting gereël.

Wat uit hierdie vergaderings na vore kom, is duidelik die veelheid van geleenthede wat uitgedruk word deur Algerynse maatskappye wat in hierdie produksiedinamika is (sien uitvoer) en wat op soek is na vennote, kundigheid en nuttige samewerking in toegang tot internasionale markte.

Wat ook opval, is die verandering in persepsie van die Franse maatskappye wat ons in hierdie vergaderings ondersteun en wat dikwels die Algerynse mark vir die eerste keer nader.

Hulle verstaan ​​baie vinnig, deur hul uitruilings (met Algerynse maatskappye) die ontwikkelingsdinamika van die land, hulle meet die belangstelling van 'n noord/suid industriële samewerking en maak vinnig 'n afspraak om terug te keer...!

Hierdie vergaderings is nodig, nuttig en dra ongetwyfeld by tot die bevordering van die dinamiek wat ek in jou eerste vraag genoem het.

Hoe word hierdie offensief deur Franse maatskappye in Algerië ontvang in 'n konteks waar politieke verhoudings op- en afdraandes ervaar? 

'n Sakeleier, hetsy Algeryn of Frans, bly gemotiveer deur die belangstelling wat hy mag hê om - vir sy besigheid - 'n vennootskapsverhouding te bou wat vir beide partye winsgewend is.

Die hoofsaak is dat belange gebalanseerd is, dat almal se optrede gebou word op 'n gesonde basis, op vrye keuse en weer eens op 'n gedeelde belang.

Ek is oortuig daarvan dat Franse maatskappye hierdie beginsels in Algerië aangeneem het. Ek is vol vertroue in die verwelkoming wat hulle sal ontvang. Ek is ook oortuig daarvan dat 'n gedeelde belang tussen Franse en Algerynse maatskappye 'n stabiliserende element uitmaak wanneer "die see rof is".

Word Franse maatskappye geraak deur die anti-Algerië toesprake van 'n deel van die politieke klas in Frankryk? 

Ons doen nie politiek in die kamer nie, ons is op die ekonomiese front. Wat vir maatskappye die belangrikste is, is die konstruksie van 'n sakeplan, die meting van beleggingsrisiko en die ontleding van die regulatoriese omgewing.

Die talle maatskappye wat ons elke dag by Chambre ontmoet, vertel ons dat hulle daarna streef om so kalm moontlik te werk, te belê en te verbind.

Kom ons bring die debat terug na objektiewe basis, kom ons fokus op die konstruksie van gedeelde belange, op die strategiese uitdagings – wat ons maatskappye aangaan – dit is wat ons aandag moet vestig.

Ten spyte van die bekendmaking van 'n beleggingskode in 2022, is daar geen aankondigings van nuwe Franse beleggingsprojekte in Algerië nie. Vir wat ?

Beleggingsprojekte neem tyd om volwassenheid te bereik. Dit is waar in alle plekke en in alle tydperke, maar, vanuit hierdie oogpunt, laat ons in gedagte hou dat die konteks van die afgelope jare ingeperk is, en die vordering van projekte, wat hulle ook al mag wees, nie bevoordeel het nie.

Ek kan jou vertel dat projekte bestaan ​​in die voedselindustrie, apteek, vervoer, energie en industrie. 

Ons sê vir Franse maatskappye, dit is nou die tyd, kom belê in Algerië, kom bou vennootskappe vir die toekoms. Algerië is besig om te verander, kom ons wees ook 'n akteur in hierdie verandering.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/algerie-france-des-entreprises-francaises-ont-change-de-perception/


.