inkomste uit die Laquintinie-hospitaal styg van 220 tot meer as 500 miljoen in drie jaar

inkomste uit die Laquintinie-hospitaal styg van 220 tot meer as 500 miljoen in drie jaar

Die inkomste van die Laquintinie-hospitaal in Douala ontwikkel al drie jaar lank voortdurend. Die direkteur van hierdie gesondheidsfasiliteit, professor Noël Emmanuel Essomba, verseker dat hierdie ontwikkeling die gevolg is van 'n beter inkomstesekerheidsbeleid. Hy het gebruik gemaak van die vierde Algemene Vergadering van hierdie hospitaal wat verlede week gehou is om te onthou dat toe hy in Julie 2020 aangestel is, hierdie gesondheidsfasiliteit inkomste van ongeveer 220 miljoen FCFA per maand gegenereer het. Drie jaar later word hierdie inkomste op meer as 500 miljoen FCFA geraam.
Hy het verder gesê dat hierdie groei gelei het tot verbeterde behandeling van personeel. “Die Laquintinie-hospitaal is een van die seldsame gesondheidsfasiliteite waar sommige dokters 'n miljoen per maand verdien weens hul prestasie,” het professor Noël Emmanuel Essomba gesê. Boonop het Laquintinie die grootte van sy personeel verdubbel, van 800 mense in 2020 tot byna 1 600 vandag. "Almal word elke maand betaal," sê die direkteur.
Om voort te gaan om hierdie hospitaal winsgewend te maak, wil professor Noël Emmanuel Essomba nou die bestaande betaalstelsel moderniseer. Om dit te doen, kondig hy in die komende dae innovasies aan wat bedoel is om prestasie 'n hupstoot te gee. Begin met mobiele geldbetalings met die doel om die kasregisters te dekongeer.
Plasing van 'n pasaangeër
Professor Noël Emmanuel Essomba skroom nie om hierdie finansiële gesondheid onder die “sterkpunte” te noem wat Laquintinie suksesvol maak nie. Hierdie hospitaal is inderdaad al etlike jare in die kollig. Die bewys is dat die Minister van Openbare Gesondheid (Minsante), Malachie Manaouda, nie die geleentheid mis om hierdie gesondheidsfasiliteit te prys soos verlede Oktober nie, toe 'n span van die kardiologie-departement die heel eerste operasie suksesvol uitgevoer het om 'n pasaangeër op 'n pasiënt.
Agter hierdie operasie, wat nie ongesiens verbygegaan het nie, skuil nog 'n “sterk punt” van Lanquitinie wat die verryking van die tegniese platform is, soos professor Noël Emmanuel Essomba uitwys. ’n Paar maande gelede het die hospitaal sy heel eerste hemodialisesentrum met groot fanfare ingewy. Die direkteur kondig die komende opening van 'n radioterapiesentrum aan.
Laquintinie spog reeds met 'n moderne MRI (magnetiese resonansiebeelding) en twee skandeerders. Die direkteur het ook gebruik gemaak van die hou van hierdie vierde Algemene Vergadering om die koms van swaar neurologietoerusting en baie ander moderne ondersoektoestelle aan te kondig.
Michelangelo Nga

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2111-11493-douala-les-recettes-de-l-hopital-laquintinie-passent-de-220-a-plus-de-500-millions-en-trois-ans


.