Die president van die Nasionale Vergadering, Cavaye Yeguie Djibril, skryf 'n brief van verskoning aan Paul Biya


Die president van die Nasionale Vergadering, Cavaye Yeguie Djibril, skryf 'n brief van verskoning aan Paul Biya

’n Delikate situasie dreig vir die president van die Nasionale Vergadering, Cavaye Yeguie Djibril.

Vasgevang tussen die behoefte om sy bevoorregte verhoudings te bewaar, veral met president Paul Biya vir meer as 30 jaar, en die beskerming van 'n lid van sy familie, die voormalige stafhoof Boukar Abdraham, bevind hy homself in 'n doodloopstraat.

Tydens die parlementêre hertoetrede in November, wat op 10 November 2023 gehou is, het die President van die Nasionale Vergadering opmerkings gemaak wat, om die minste te sê, verrassend was met betrekking tot die uitvoerende gesag onder leiding van Paul Biya. Hy het verklaar: “Ek wil almal daaraan herinner dat Kameroen 'n regstaat is wat gekenmerk word deur die skeiding van magte: die Uitvoerende Gesag, die Wetgewende en die Regbank. Laasgenoemde werk in totale harmonie onder die Baie Hoë Direksie van die President van die Republiek, Staatshoof, Hoof van Nasionale Instellings. Niemand het die reg om hierdie institusionele balans te ontwrig nie. Almal moet op hul plek bly.”

 Ongepubliseerde opmerkings in die lewe van instellings in Kameroen. Hierdie stellings is baie swak ontvang by die Presidensie van die Republiek, veral die laaste sin "Almal moet op hul plek bly", wat blykbaar die sekretaris-generaal van die Presidensie van die Republiek (SGPR) en Samuel Mvondo Ayolo teiken.

Paul Biya is ingelig oor hierdie verstommende opmerkings wat die president van die Nasionale Vergadering gemaak het met betrekking tot die uitvoerende gesag waarvan hy die hoof is. Cavaye Yeguie Djibril besef toe dat hy pas 'n groot fout gemaak het. Hy wil dit herstel en skryf 'n verduidelikingsbrief met 'n verskoning onder die aandag van Paul Biya, verneem ons.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/le-president-de-l-assemblee-nationale-cavaye-yeguie-djibril-redige-une-lettre-d-excuse-a-paul-biya


.