In Kameroen, die Wêreldbank aan die bed van die elektrisiteitsektor

In Kameroen, die Wêreldbank aan die bed van die elektrisiteitsektor

22533.HR

Gepubliseer op 22 November 2023

Leeswerk: 3 minute.

Besoek Kameroen, Ousmane Diagana, visepresident Wes- en Sentraal-Afrika van die Wêreldbank, het op 20 November drie finansieringsooreenkomste onderteken, insluitend een vir 300 miljoen dollar (byna 180 miljard CFA-franke; 275 miljoen euro) om die finansiële prestasie van die elektrisiteitsektor te verbeter.

Die konsessielening sal meer as dertig terugbetaal word jare, met 'n vyf jaar grasietydperk, vir 'n rentekoers van 1,2%. Dit het ten doel om 'n prioriteitsprogram, genaamd die "vinnige resultate-program", te finansier en sal in verskeie aktiwiteite opgedeel word.


die res na hierdie advertensie


Meer as $76 miljoen is bedoel om transformatorstasies in die transmissienetwerk op te gradeer om industriële toegang tot elektrisiteit te verhoog. Volgens die nuutste Projeksies van die Ministerie van Water en Energie (Minee), industriële vraag oor die volgende vier jaar sal op 579,5 MW wees.

Die verspreidingsnetwerk, bestuur deur Energie van Kameroen (Eneo), is nie te oortref nie. Meer as 133 miljoen dollar sal aan die versterking en uitbreiding daarvan toegeken word deur aansluiting 211 000 huise, wat dus meer as 'n miljoen mense raak. Die installering van voorafbetaalde meters in administrasies en die openbare beligtingsnetwerk sal help om energierekening te verbeter. Meer as 15 miljoen dollar sal gebruik word om 'n sonkragstelsel van 22 MW te installeer, ten einde geïsoleerde termiese kragsentrales te vervang en geld te bespaar. de diesel van $54 miljoen.

Encore filiaal van die Britse fonds Actis, sal die energiemaatskappy baat by meer as 28 miljoen dollar in gedeeltelike betaling van tariefvergoeding, verteenwoordig hierdie subsidie ​​aan die verbruiker as gevolg van die prysvriesing die verskil tussen die koste van produksie van energie en die verkoopprys. Hierdie operasie deel onder meer die herstel van Eneo se tesourie.

Aan die einde van die vinnige resultate-program, in 2028, sal die energiemaatskappy se bedryfskapitaal na verwagting met 76% verbeter het danksy die vermindering in betaaltye vir nutsrekeninge van 228 tot 118 dae, terwyl die algehele inkomste van die sektor behoort te toegeneem het met 178 miljoen dollar deur beter besigheidspryse.


die res na hierdie advertensie


Hierdie program wat deur die Bretton Woods-instelling ondersteun word, wat ook die opgradering van die vervoernetwerk en inherente hervormings vir 325 miljoen dollar finansier, is deel van 'n ander, meer algemene een. Kameroen se herstelplan vir elektrisiteitsektor (PRSEC) het ten doel om mobiliseer 6 miljard CFA-frank tussen 000 en 2022, om die bankrotskap van Eneo te vermy, veral deur die herstrukturering van sy bank- en kommersiële skuld, en om die beleggings wat nodig is vir die sektor te maak. Die behoefte aan produksie beloop 2030 4 miljard F CFA, terwyl vervoer en verspreiding onderskeidelik 000 1 miljard F CFA benodig. CFA en 800 miljard CFA-frank.

Met sy byna 2 miljoen klante het die energiemaatskappy 'n omset van 2022 miljard CFA-franke in 356,3 behaal (+2022%), vir 'n netto resultaat van meer as 4 miljard CFA-franke. , nadat hy 10 miljard CFA-franke in 35,5 se verliese aangeteken het.


die res na hierdie advertensie


Ousmane Diagana in a het ook van die geleentheid gebruik gemaak om saam met Alamine Ousmane Mey, die Minister van Ekonomie, Beplanning en Streeksontwikkeling, twee ander ooreenkomste te parafeer: een van 280 miljoen dollar vir 'n program wat deelneem aan die heropbou van die streek van die Verre Noorde, die ander van 288,5 miljoen dollar, bedoel om basiese infrastruktuur in ses streke te bou du lande.

Die eko van die dag.

Ontvang elke week die beste Afrikaanse nuus.

Image

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1506797/economie-entreprises/au-cameroun-la-banque-mondiale-au-chevet-du-secteur-electrique/


.