na die Amerikaners, Franse offensief op die gebied van teling

na die Amerikaners, Franse offensief op die gebied van teling

Samewerkingsprojekte met Frankryk, die Verenigde State, Katar of Turkye: die Algerynse melksektor en veeteelt beeste wek belangstelling.

Ná die Amerikaners is dit die Franse se beurt om hul belangstelling in die veemark in Algerië te toon.

Tussen Frankryk en Algerië gaan samewerkingsprojekte voort, veral op landbougebied. Dit word bewys deur die besoek van die Business France Algerië-afvaardiging en die plaaslike ekonomiese diens van die Franse ambassade in Algerië aan die wilaya van Aïn Témouchent en die ontmoeting met plaaslike operateurs.

Die afvaardiging van 5 mense onder leiding van die konsul-generaal van Frankryk in Oran, Alexis Andres, het die hoofpersone ingesluit wat verantwoordelik is vir ekonomiese kwessies op die vlak van die Franse ambassade, ​​veral Pierre-Antonin Rousseau, ekonomiese sendingbestuurder vir Business France, Romain Keraval, Algerië-direkteur en landboukundige Sabrina Benbouali, hoof van die landboutegnologie-sentrum en koördineerder van die Noord-Afrika-sone.

Hierdie afvaardiging van spesialiste het die geleentheid gehad om die wali van Aïn Témouchent te ontmoet. Vergadering wat 'n uitruil toegelaat het " baie vrugbaar » oor die landbougeleenthede van die wilaya, merk Business France op wat nie nagelaat het om hom in te lig oor sy talle missies wat uitgevoer is om Algerynse en Franse boere te ondersteun nie.

Die afvaardiging het die geleentheid gehad om die Bouchareb-gesin se melkkoeiplaas te besoek. Met 600 koeie is dit een van die grootste melkplase in hierdie wilaya in die weste van Algerië. koeie" meestal Frans », het Business France aangedring.

In Aïn Témouchent het die Franse afvaardiging sy kontakte voortgesit deur die Wes-streekkantoor van die Algerynse Ekonomiese Hernuwingsraad (CREA) te ontmoet.

« 'n Ryk gesprek met lede van die Westerse kantoor, gevolg deur 'n tyd van uitruil met Algerynse entrepreneurs en beleggers oor geleenthede in die landbou- en nywerheidsektor », Dui Business France aan. Die CREA is teenwoordig op landbouvlak en het middel Maart 'n nasionale forum gereël oor " voedselsekerheid in durumkoring ".

Teling in Algerië: Frankryk bied sy kundigheid

Algeryns-Franse samewerking in beesteling strek baie terug. Daarvan getuig die tradisionele invoer van melkkoeie en jong kalwers of die internasionale melkvennootskap Algerië-Bretagne.

As deel van hierdie vennootskap wat in 2012 begin is en Alban genoem is, het Bretonse tegnici bygedra tot die stigting van tegniese ondersteuningsgroepe vir telers in die wilayas van Blida, Souk-Ahras en Ghardaïa.

Hierdie uitruilings tussen professionele persone van beide oewers het dit moontlik gemaak om sterk bande tussen Algerynse en Franse maatskappye te smee, dit is die geval van die Algerynse maatskappy Algerian Bovines.

'n Maatskappy wat spesialiseer in die invoer van verse en beesteeltoerusting en wie se bestuurder, 'n gereelde by die Clermont-Ferrand-veeskou, met alle respek ontvang word.

Business France se besoek aan Aïn Témouchent vind in 'n bepaalde konteks plaas. Dit is die geval met die sterk uitbreiding in Frankryk van die episoötiese hemorragiese siekte (MHE) wat tans alle invoer van lewende diere uit Frankryk verbied.

'n Situasie wat beslag gelê kan word deur Amerikaanse maatskappye wat spesialiseer in kunsmatige inseminasie en wat onlangs, onder die beskerming van die Verenigde State se ambassade in Algiers, 'n vergadering met spesialiste van die Nasionale Sentrum vir Kunsmatige Inseminasie en Genetiese Verbetering (CNIAAG) in Algiers gereël het.

Tydens hierdie vergadering het die Amerikaanse ambassadeur in Algerië, Elizabeth Moore Aubin, verklaar dat sy “ uiters trots "as" Vir die eerste keer kom vooraanstaande kundiges van die private sektor en die Amerikaanse regering vir drie dae bymekaar om kennis en ervarings uit te ruil met hul Algerynse eweknieë ".

Hierdie konteks word ook gekenmerk deur die planne van die Ministerie van Landbou en Landelike Ontwikkeling om 'n mega-suiwelplaas saam met Katar te bou soos die bekende Balladena-melkery. Onlangs het Abdelhafid Henni, die Minister van Landbou, aangedui dat tegniese samesprekings tussen die twee partye voortduur.

Ten slotte is Turkye teenwoordig in Algerië met baalperse vir die oes van voer in die vorm van kuilvoer, 'n sektor in sterk groei.

Algerië is baie afhanklik van sy verskaffing van melk in poeiervorm en die afgelope paar jaar het landboudienste enorme pogings aangewend om die plaaslike varsmelksektor te ondersteun.

Dit is hoe telers, melkversamelaars en melkerye voordeel trek uit subsidies wat op die vlak van hul aktiwiteit geïndekseer word. Voerproduksie word ook gesubsidieer, asook plaaslike versproduksie. Herhalende episodes van droogte bemoeilik egter hierdie program.

OOR DIESELFDE ONDERWERP: 

Rooivleis: die gewig van argaïese teeltegnieke

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/apres-les-americains-les-francais-lelevage-algerien-suscite-de-linteret/


.