Wat die Marwane Mabrouk-affêre sê oor die Tunisië van Kaïs Saïed, deur Marwane Ben Yahmed


Wat die Marwane Mabrouk-affêre sê oor die Tunisië van Kaïs Saïed, deur Marwane Ben Yahmed

 © JA

© JA

webMarwane4

Gepubliseer op 22 November 2023

Leeswerk: 4 minute.

Na die soektog na teenstanders en dan migrante suid van die Sahara, is dit tyd om vir mans te jag besigheid. Op 7 November het Tunisiese owerhede aangekondig plasing in polisie-aanhouding de Marwane Mabrouk, 51 jaar oud, swaargewig, saam met sy broers, Ismaïl en Mohamed Ali, uit die industrie du land (Géant, Monoprix, Banque Biat, Orange Tunisie, ens.) en oud-skoonseun van Zine el-Abidine Ben Ali. Nog ’n polisie-aanhouding op dieselfde dag: dié van Abderrahim Zouari, voormalige minister et vise-president van Stafim (Peugeot).

Twee ryk mans – opperste gebrek in die oë van president Kaïs Saied –, werkverskaffers – die Mabrouk-groep het meer as 20 000 werknemers! - en, kers op die hulp, wat Franse belange verteenwoordig. Kortom, prima teikens vir yeux populiste wat Tunisië regeer, sigbaar meer gemoeid met die aanwys van sondebokke amptenare van al die euwels van die land as om te begin oplos ces laaste.

Ubuesque situasie


die res na hierdie advertensie


Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1505604/politique/ce-que-laffaire-marwane-mabrouk-dit-de-la-tunisie-de-kais-saied-par-marwane-ben-yahmed/


.