Francis Ngannou, Joël Embiid en ander wat deur Paul Biya onderskei word

Francis Ngannou, Joël Embiid en ander wat deur Paul Biya onderskei word

President Paul Biya het op 21 November altesaam agt bevorderingsbevele tot nasionale ordes onderteken. Die mees opgemerkte is ongetwyfeld dit wat Francis Ngannou (foto) en Joël Embiid aangaan. Die twee atlete, met 'n wêreldwye reputasie, word bevorder tot die rang van Bevelvoerder van Orde en Dapperheid in die geselskap van twee ander persoonlikhede, minder bekend aan die algemene publiek: die historikus Olivette Otélé en die viroloog John Nkengasong.
Al vier word beloon vir "die voortreflike dienste gelewer aan die staat Kameroen", volgens wat gesê word oor die graad van die orde en die waarde in die orde van 30 November 1972, wat die nasionale ordes in Kameroen beheer. . Daar is geen twyfel nie dat Francis Ngannou, voormalige swaargewigwêreldkampioen in MMA (gemengde gevegskuns) by die UFC (Ultimate Fighting Championship) die vlag van Kameroen hoog gehys het.
Joël Embiid het as die NBA se beste speler van die basketbalseisoen geëindig. Behalwe dat laasgenoemde 'n paar weke gelede besluit het om dra die kleure van die Verenigde State tot nadeel van Kameroen. Wat sekerlik bespreking sal veroorsaak in 'n land waar dubbele nasionaliteit nie gemagtig is nie.
John Nkengasong is nie minder belangrik nie, want hierdie man van wetenskap van die departement Lebialem in die Engelssprekende deel van Kameroen word in die internasionale pers as die “held van moderne pandemies” voorgestel. Hy was die een wat Afrika se reaksie op Covid-19 gekoördineer het.
Ten slotte is Olivette Otélé ver van deursigtig op haar gebied. Eerstens omdat sy die eerste swart vrou geword het wat 'n leerstoel in die geskiedenis in Groot-Brittanje gehad het. Maar sy het meer bekend geword vir haar werk oor die geskiedenis van mense van Afrika-afkoms in Europa. 
Die ander dekrete van die President van die Republiek het betrekking op Mgr Samuel Kleda, die aartsbiskop van Douala, wat op 'n uitsonderlike basis bevorder is tot die rang van offisier van die orde van dapperheid. Dit moet gesê word dat die man van God hard gewerk het in die stryd teen Covid-19 in die land. Maar ook die komediant Cabrel Nanjip, wat verlede Junie in 'n motorongeluk dood is, wat postuum aangestel is in die rang van Ridder van die Kameroense Orde van Verdienstelikheid. En laastens het Paul Biya ook personeel van die Presidensie van die Republiek onderskei. 
Michelangelo Nga
Paul Biya wens Francis Ngannou geluk, wat "die vlag van Kameroen tot die hoogste vlak gehys het"
Basketbal: Paul Biya wens Joël Embiid geluk, aangewys as MVP van die gereelde seisoen in die NBA
Behandeling teen Covid-19: na Corocur het Adsak Covid en Elixir Covid van Mgr. Kleda ook goedgekeur
 

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/2311-11510-ordres-nationaux-francis-ngannou-joel-embiid-et-d-autres-distingues-par-paul-biya


.