Team Europe verenig rondom 'n gemeenskaplike program vir die "16 Dae van Aktivisme" in Kameroen

Team Europe verenig rondom 'n gemeenskaplike program vir die "16 Dae van Aktivisme" in Kameroen

Die jaarlikse internasionale veldtog “16 Days of Activism against Gender-Based Violence against Women and Girls” begin op 25 November, ter geleentheid van die Internasionale Dag vir die Uitwissing van Geslagsgebaseerde Geweld teenoor vroue, en eindig op 10 Desember, wat Internasionale Menseregtedag vier. Hierdie jaar span die Europese Unie (EU) en die vyf lidlande (Frankryk, Spanje, Italië, Duitsland en België) teenwoordig in Kameroen, wat span Europa uitmaak, weer kragte saam met hierdie veldtog wat deur die Verenigde Nasies geïnisieer is om 'n gemeenskaplike program en herbevestig hul verbintenis tot vroueregte en die reg om in 'n wêreld vry van geslagsgebaseerde geweld te lewe.
Die program beplan 'n reeks aktiwiteite in sekere stede regoor die land, insluitend 'n "groot bewusmakingskonsert teen geweld teen vroue" volgende Saterdag op die plein voor die Polyvalent Sports Palace in Yaoundé (Paposy). "Vir etlike jare het die "16 dae van aktivisme" 'n geleentheid geword vir lidlande in Kameroen om te wys dat ons optrede 'n sterker impak het, beter gekoördineerd. Team Europe werk saam met alle Kameroeners teen alle vorme van geslagsgebaseerde geweld in alle streke van die land. Die uitwissing van geslagsgebaseerde geweld is 'n uitdaging wat ons op alle vastelande deel. Ek is veral bly dat hierdie uitgawe op jong mense gefokus is, want dit is hulle wat die toekoms van Kameroen en Afrika verteenwoordig,” verklaar Jean Marc Châtaigner, EU-ambassadeur in die land.
Vanjaar se tema, "Alles verenig: Belê om geweld te voorkom", demonstreer hoe belangrik dit is om 'n omvattende en langtermynbenadering aan te neem om effektiewe aksies te ontwikkel om geweld teen vroue en meisies te bekamp. Hierdie internasionale veldtog kom teen 'n agtergrond van 'n toename in vrouemoorde en geweld teen vroue in Kameroen. Volgens die Ministerie vir die Bevordering van Vroue en die Familie (Minproff) is minstens 30 vroulike moorde sedert die begin van die huidige jaar in die land aangeteken. 
Geweld wat meestal in die gesinsfeer plaasvind, bevestig Marie Thérèse Abena Ondoa, die hoof van hierdie ministeriële departement, wat 'n beroep doen op die unie van magte om hierdie plaag te bekamp. Die mees onlangse geval is dié van 'n onderwyseres wat verlede naweek in die Ndogpassi-distrik van Douala aan die hand van haar man vermoor is. Nog een tragedie wat groot emosie onder die bevolking veroorsaak het. Gekonfronteer met die omvang van die verskynsel, pleit die verenigings vir die aanvaarding van 'n spesifieke raamwerkwet en vra hulle vir "dringende maatreëls" terwyl hulle op die koms van so 'n teks wag.
Patricia Ngo Ngouem
Lees ook:
Vrouemoorde: voorspraak vir die aanvaarding van 'n raamwerkwet in Kameroen gegewe die omvang van die verskynsel

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2311-11511-feminicides-la-team-europe-s-unit-autour-d-un-programme-commun-pour-les-16-jours-d-activisme-au-cameroun


.