Byna die helfte van die Britte kan nie verstaan ​​hoekom die VK energie van die buiteland moet invoer nie | VK | Nuus

Byna die helfte van die Britte kan nie verstaan ​​hoekom die VK energie van die buiteland moet invoer nie | VK | Nuus

Byna die helfte van volwassenes kan nie verstaan ​​waarom die VK energie van die buiteland moet invoer nie, het navorsing bevind. Die studie, van 2,000 44 volwassenes, het bevind 43 persent dink die land se energiebehoeftes moet geheel en al deur son- en windkrag bedien word, met XNUMX persent verstom dat ons nie meer sonkragplase het nie.

24 persent het egter erken dat hulle nie regtig verstaan ​​hoe energie geproduseer word nie, terwyl nog 21 persent geen idee het oor hoe die netwerk werk nie.

Dit het ook geblyk 39 persent sal nie gemaklik voel om te verduidelik wat die Nasionale Netwerk vir iemand is nie, terwyl 23 persent gesê het hul kennis van hoe energie geproduseer word, is swak of nie-bestaande nie.

Dave Elvin, hoof van projekte VK en Ierland vir Island Green Power, wat die navorsing opdrag gegee het, het gesê: “Daar is tans baie verwarring rondom die energiesektor, met stygende energierekeninge, vrae oor netwerktoegang en energiesekuriteit, tesame met voortdurende debatte oor hernubare en tradisionele energie.

“Wat ons wel weet, is dat klimaatsverandering en die sekuriteit van energievoorsiening duidelik moeiliker word om in ons alledaagse lewe te ignoreer.

“Namate lande van fossielbrandstowwe oorskakel, is die Verenigde Koninkryk gereed om 'n wêreldleier in hernubare energie te wees – maar ons moet vinnig beweeg.

"Deur kundigheid in hernubare energie soos sonkrag te ontwikkel, kan ons meer tuisgekweekte energie opwek, help om rekeninge te verlaag en die hoeveelheid energie wat in die stelsel en in ons huise inkom, te verhoog."

Die studie het egter bevind 46 persent dink nie die regering neem die oorskakeling na meer hernubare energiebronne ernstig genoeg nie, aangesien 53 persent dink hulle het ander dinge geprioritiseer.

En 39 persent dink sonkrag is 'n noodsaaklike deel van ons land se hernubare energiemengsel – met meer as die helfte (56 persent) van mening dat veranderinge van die regering lankal aan die energiestruktuur aangebring moes gewees het.

Gevolglik is 47 persent bekommerd dat die Verenigde Koninkryk agterbly wanneer dit kom by proaktief wees met hernubare energiebronne.

Dit het ook geblyk 57 persent van diegene wat aan die studie deelgeneem het, via OnePoll.com, wil sien dat die VK binne die volgende 10 jaar of vroeër heeltemal na hernubare energiebronne oorgaan, terwyl 82 persent 'n groter gebruik van sonkragplase in ons land ondersteun. land.

Die hoofredes hiervoor sluit in die vermindering van ons afhanklikheid van ander lande waaruit ons invoer (63 persent), help om koste van energie te verlaag (63 persent), en die vermindering van lugbesoedeling (61 persent).

Intussen dink presies twee derdes dat ons deur die ontwikkeling van kundigheid in hernubare energie, soos sonkrag, nuwe uitvoerbedrywe kan skep en ekonomiese sekuriteit vir die VK kan genereer.

Dave Elvin, van Island Green Solar, het bygevoeg: "Die hele jaar deur is sonkrag 'n noodsaaklike en noodsaaklike deel van die VK se energiemengsel - selfs gedurende die winter, wanneer sonnige weer dalk nie die eerste ding is waaraan 'n mens in die Verenigde Koninkryk dink nie.

“Ons weet dat om die land se netto nul- en klimaatsveranderingteikens te bereik, die bevordering van ons sonkrag- en hernubare energiekapasiteit nie 'n lekker om te hê' is nie – dit is noodsaaklik.

"Met die risiko om agtergelaat te word, moet ons vinnig beweeg om energiesekerheid te verseker en klimaatsverandering te bekamp, ​​nou en vir môre."

Hierdie artikel het die eerste keer in ENGELS verskyn op https://www.express.co.uk/news/uk/1837913/uk-energy-solar-wind-power-import-abroad-renewable-sources


.