die 10 presidente van streeksrade by die skool van Franse metodes

die 10 presidente van streeksrade by die skool van Franse metodes

Die 10 presidente van streeksrade is op 'n werksbesoek aan Frankryk, om te verstaan ​​hoe desentralisasie die streke toelaat om te ontwikkel. Hiervoor sal hierdie senior streeksamptenare na Parys, Lyon en Bordeaux, die groot Franse stede, gaan. Met Franse amptenare sal hulle "al die kwessies wat verband hou met regionalisering aanspreek om sleutels te verskaf wat waarskynlik beter begrip aan die presidente van Kameroense streeksrade sal vergemaklik," dui die kommunikasiediens van die Kameroense ambassade in Parys aan.
Konkreet, volgens hierdie bron, sal dit 'n kwessie wees van die ondersoek van die moontlike reaksies wat gemaak moet word op die formulerings en aanbiedinge van plaaslike staatsdiens, afhangende van die landelike of stedelike aard van 'n gebied, om al die vlakke van territoriale en gedesentraliseerde aksie: staat, streek, departement, intergemeenskap en munisipaliteite; om die verskillende tipes akteurs waar te neem: sentrale en gedesentraliseerde staat, gemeenskappe, operateurs, finansiële jurisdiksies, wat by desentralisasie ingryp; en om die formulering van openbare beleide op die gebied van ekonomiese en industriële ontwikkeling, natuurlike hulpbronbestuur en aanpassing by klimaatsverandering, en professionele opleiding en integrasie van jongmense te verstaan.
In elk van die twee stadiums (Parys, toe Bordeaux-Lyon) van hierdie reis, sal die streekpresidente 'n meganisme verduidelik word om mag na die streke af te deel.
In Parys sal dit 'n kwessie wees van die aanbieding van die institusionele raamwerk en die stand van die regionaliseringsproses en van die identifisering van vennootskapsgeleenthede met ekonomiese operateurs. In Bordeaux en Lyon sal dit 'n kwessie wees van "verstaan ​​van die werkwyse van 'n streekowerheid, die beleid wat geïmplementeer word, die bepalings van kontraktualisering met die staat en die verskillende vlakke van territoriale en sub-streeksowerhede".
In Frankryk bestaan ​​die streke sedert 1956 en vandag het die land 18. In Kameroen, as die 2016 Grondwet die streke tot stand bring, was dit eers in 2020 dat dit in plek gestel is deur die verkiesing van die eerste streeksrade. Vandag, met jaarlikse begrotings wat skaars 3 miljard FCFA oorskry, sukkel streekrade om geloofwaardige alternatiewe vir territoriale ontwikkeling te wees.
DIE

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/2211-11502-developpement-des-regions-les-10-presidents-de-conseils-regionaux-a-l-ecole-des-methodes-francaises


.