In Algerië, nog ses jaar tronkstraf vir Sellal se voormalige "dircab"

In Algerië, nog ses jaar tronkstraf vir Sellal se voormalige "dircab"

Gepubliseer op 23 November 2023

Leeswerk: 4 minute.

Voor sy weelderige villa wat in die Dely Brahim-distrik onder seël geplaas is, kry ’n hoop dooie blare vorm wat net die wind, wat volgens die weerberig deesdae sterk gaan waai, kan kom wegvee. Die versoek om die beslaglegging op eiendom wat in Mei 2022 in summiere verrigtinge by die howe ingedien is deur sowat twintig senior amptenare van die land op te hef, is van die hand gewys. En een van hierdie aansoekers, die eienaar van hierdie gebou, 'n man wat verskeie skuldigbevindings in die gesig staar in gevalle van korrupsie en misbruik van funksie – en sedert 2020 in die tronk – het Woensdag 22 November voor die ekonomiese en finansiële sentrum van die Algerynse hof van Sidi M'Hamed verskyn.

Mustapha Rahiel, aangesien hy die een is wat hier ter sprake is, behoort nie binnekort uit te kom nie. Die stafhoof van eersgenoemde Eerste Minister Abdelmalek Sellal het hierdie Woensdag, langsaan gereageer die sakeman en adjunk van die National Liberation Front (FLN) Abdelmalek Sahraoui, van die beskuldiging van “georganiseerde kriminele bende”. Die hof het hom ses jaar vonnis opgelê.


die res na hierdie advertensie


Abdelmalek Sahraoui ontvang Dix jare van aanhouding. Hy sal volgens die hoflêer vir elkeen van hierdie entiteite 'n rekordboete van 32 miljoen beskuldig dat hy deur byna honderd dopmaatskappye "bankkrediete op bedrieglike wyse bekom het, in samespanning met sekere amptenare van openbare administrasie". dinars (byna 220 000 euro). ’n Geldelike vonnis gepaardgaande met die konfiskering van alle fondse, roerende en vaste eiendom en bankbates van die sakeman, voorheen een van die grootste fortuine in die land.

Geplaas in voorkomende aanhouding in Junie 2020 vir korrupsie, “verduistering en misbruik van amp” het Mustapha Rahiel altesaam twee-en-twintig jaar van tronkstraf opgehoop. Maar hy sal volgens Algerynse wetgewing slegs die langste vonnis wat opgelê is, uitdien. Naamlik die een wat betrekking het op sy vorige bedrywighede as sekretaris-generaal van die Ministerie van Waterhulpbronne, en wat hom tien jaar tronkstraf opgelewer het – in die korrupsie-aangeleentheid wat die Damme en Oordragagentskap geraak het. Hy is ook gevonnis tot drie jaar aanhouding in die wakker word du skandaal rondom die Yugarithen Palace-hotel in Béjaïa.

Intervensie in 'n konstruksielêer

Tydens die werk aan hierdie paleis het die kontrakteurs besef dat 'n pypleiding, wat in die nabygeleë terminaal van die stad se oliehawe loop, 'n probleem inhou. Die belegger het toe die ingryping van premier Abdelmalek Sellal versoek om 'n einde te maak aan die opposisie van die verskillende bevoegde plaaslike dienste, insluitend die energiedirektoraat van die wilaya van Béjaïa, wat die voltooiing van hierdie hotel van 'n oppervlakte van ​meer as 16 000 m2, wat gehad het déjà kos meer as $4 miljoen.

Die situasie is uiteindelik in 2015 opgelos en die ontwikkelaar kon die projek weer van stapel stuur na korrespondensie van die Eerste Minister se kantoor wat die owerhede wat verantwoordelik is vir die lêer versoek om die hervatting van bouwerk aan die hotel te magtig, terwyl hy verseker het dat die betrokke belegger die sekuriteitsreëls van die webwerf. Destyds aan die stuur: Mustapha Rahiel. Wie het verduidelik dat “die ingryping van die Eerste Minister in hierdie plaaslike projek deel van die raamwerk was van fasiliteite wat aan beleggers toegestaan ​​is om nuwe werksgeleenthede te skep. ’n Regverdiging wat uiteraard nie die hof oortuig het nie. Sy uitspraak: drie jaar tronkstraf.


die res na hierdie advertensie


Maar die terugslae van die voormalige “dircab” stop nie daar nie. Hy kry nog drie jaar aanhouding as deel van die verhoor van die meelmeulenaar Hocine Metidji. En dit is in die nasleep van hierdie aangeleentheid dat die howe besluit om beslag te lê op al sy eiendom en bankrekeninge.

’n Protégé van Ali Haddad

Maar toe die eerste korrupsieverhore van voormalige senior bestuurders en grootbase du motorsektor wat in Desember 2019 begin het, het Mustapha Rahiel daarin geslaag om onder die radar te gaan. Dit was slegs 'n jaar na die arrestasie van die man wat sy loopbaan aangedryf het, Ali Haddad, dat hy uiteindelik gearresteer word. Hy is toe van verduistering aangekla asook dat hy betrokke was by die verdwyning van reusebedrae wat vir Abdelaziz Bouteflika se vyfde termyn-veldtog bedoel was.


die res na hierdie advertensie


Die twee mans ken mekaar al lank. Toe Ali Haddad, hoof van die Forum van Besigheidsleiers (FCE, die hoofwerkgewersvakbond), wat 'n magtige oligarg aan die einde van die era Bouteflika, wat sy openbarewerkemaatskappy in die 1990's geloods het, Mustapha Rahiel was direkteur van die wilaya van Tizi Ouzou – waar die meeste van die entrepreneur se aktiwiteite gekonsentreer was. Steeds deur Ali Haddad is Rahiel as sekretaris-generaal van die Ministerie van Waterhulpbronne aangestel, toe, na die ampsaanvaarding van Abdelmalek Sellal as Eerste Minister in April 2014, kort na die herverkiesing van Abdelaziz Bouteflika vir 'n vierde termyn, het hy die direkteur van sy kabinet geword, met die rang van minister.

As Soos le President Bouteflika was destyds totaal ongeskik, die bestuur van die land se sake het in werklikheid in die hande van Abdelmalek Sellal oorgegaan, volgens laasgenoemde se erkenning tydens een van sy verhore. Op sy beurt het Mustapha Rahiel toe beheer oor die funksionering van die regering verkry oor die organisasie van die veldtog vir die vyfde kwartaal. Nadat hy in die eerste magskring vir hom 'n keuseplek uitgekap het, sal hy, net soos sowat twintig voormalige ministers, vasgevang wees in die ondersoeke wat geloods is na die bedanking van president Bouteflika.

Die oggend.

Ontvang elke oggend die 10 sleutelinligting oor Afrika-nuus.

Image

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1507291/politique/en-algerie-six-ans-de-prison-de-plus-pour-lex-dircab-de-sellal/


.