Sommige wolke in diplomatieke betrekkinge tussen die Verenigde State en Indië

Sommige wolke in diplomatieke betrekkinge tussen die Verenigde State en Indië

Volgens 'n senior Biden-administrasiebeampte het Amerikaanse owerhede die sluipmoord op hul grond van 'n Sikh-aktivis met Amerikaanse nasionaliteit gefnuik.

Gepubliseer op:

1 minute

Met ons korrespondent in Washington, Guillaume Naudin

« Ons neem die saak baie ernstig op. » Dit is die adjunkwoordvoerder van die Nasionale Veiligheidsraad wat dit in 'n persverklaring gesê het. Volgens persberigte is 'n sluipmoordpoging teen 'n Sikh-onafhanklikheidsaktivis met Kanadese en Amerikaanse nasionaliteite op Amerikaanse bodem gefnuik. En volgens Amerikaanse intelligensie betrek hierdie poging Indiese owerhede.

Die saak is ernstig genoeg om op die hoogste vlak van verantwoordelikheid tussen die twee lande geopper te word. Die Indiese owerhede het uitgespreek " hul verbasing en besorgdheid ", sê dat" sulke praktyke was nie deel van hul beleid nie », Voeg die Amerikaanse persverklaring by.

In September het die sluipmoord op 'n Sikh-aktivis in Kanada ernstige onrus veroorsaak. Ottawa het Nieu-Delhi direk geblameer. Hierdie keer het die saak nie so ver gegaan nie en dus is dit diskreet en direk opgelos.

Dit gaan daaroor om 'n verhouding te handhaaf wat redelik goed gaan. Indiese premier Narendra Modi het in Junie op 'n staatsbesoek aan Washington gekom, en Joe Biden is vroeg in September met groot fanfare op die kantlyn van die G20-beraad in Indië ontvang. As deel van sy kompetisie met China, poog die Verenigde State om 'n belangrike plek aan Indië te gee.

Om ook te leesIndië en die Verenigde State, die nuwe beste vriende?

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/am%C3%A9riques/20231123-quelques-nuages-dans-les-relations-diplomatiques-entre-les-%C3%A9tats-unis-et-l-inde


.