Indië: Hindoe-nasionaliste word daarvan beskuldig dat hulle die Israel-Hamas-oorlog uitgebuit het

Indië: Hindoe-nasionaliste word daarvan beskuldig dat hulle die Israel-Hamas-oorlog uitgebuit het

Focus

Fokus © het Frankryk 24 vasgelê

Sedert die Hamas-aanval op 7 Oktober het Indië, hoewel ver van die konflik af, die middelpunt van vals inligting en Islamofobiese opmerkings geword. Op sosiale netwerke, soos op nuuskanale, spreek Hindoe-ekstremiste hul haat teenoor Moslems uit onder die dekmantel van ondersteuning vir Israel. Vir die verregse Hindoe-party BJP aan die hoof van die land, verteenwoordig die Joodse staat 'n model van nasionalistiese en godsdienstige regime. Indiese premier Narendra Modi en Israeliese premier Benjamin Netanyahu steek nie hul nabyheid weg nie. En 'n paar maande voor die wetgewende verkiesings veroordeel baie die uitbuiting van die konflik vir verkiesingsdoeleindes.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.france24.com/fr/%C3%A9missions/focus/20231127-inde-les-nationalistes-hindous-acccus%C3%A9s-d-instrumentaliser-la-guerre-isra%C3%ABl-hamas


.