gespanne naweek vir opposisiepartye

gespanne naweek vir opposisiepartye

'n Onstuimige naweek vir Kameroense teenstanders, tussen 'n valse begrafnis van professor Maurice Kamto, president van die MNR, uitgevoer deur tradisionele leiers en die verbod op die PCRN-kongres van Cabral Libii, in Kribi. Volgens waarnemers van die Kameroense politieke lewe, moet hierdie twee afsonderlike episodes ontleed word in die lig van die 2025-verkiesingssperdatums. 

Gepubliseer op: Gewysig:

1 minute

met ons korrespondent in Yaoundé, Richard Onena

'n Foto van Maurice Kamto word aan 'n rooi kis gehang. Met hierdie mistiek-simboliese begrafnis van die opponent verlede Saterdag, wou die tradisionele leiers van Lékié in die middel van die land reageer op 'n uitstappie wat deur die president van die MNR as onvanpas geag is. Middel November, in sy huldeblyk aan Professor Hubert Mono Ndjana, oorspronklik van Lékié, het die opponent, wat tweede verklaar is in die laaste presidensiële verkiesing, die intellektueel se nabyheid aan die Kameroense regime uitgewys.

Hierdie gebaar deur die leiers, wat deur sommige as disproporsioneel beskou word, het die naweek verontwaardiging op televisiestelle en sosiale netwerke ontketen. Vir dr. Aristide Mono, politieke wetenskaplike, “ tradisionele leiers sou onderhewig wees aan manipulasie en politieke patronaatskap, hulle sou op versoeke van die plaaslike politieke elite reageer.” 'N Elite wat hewig gekant was teen die president van die Beweging vir die Renaissance van Kameroen.

Kansellasie van die PCRN-kongres

Intussen het die Kribi-owerhede Saterdag die PCRN-kongres van Cabral Libii, wat derde in die laaste presidensiële verkiesing gekom het, gekanselleer. Dit sou van 15 tot 17 Desember in dié stad in die suide van die land gehou word. Interne onenigheid binne die party word uitgelig. Inderdaad, Cabral Libii is die onderwerp van 'n klag van Robert Kona. Die erepresident en stigter van die PCRN sê hy wil sy party terug hê.

Om ook te leesKameroen: teenstander Cabral Libii uitgedaag deur een van die stigters van sy party, die PCRN

algemene verkiesings, presidensiële, wetgewende en munisipale, word vir 2025 beplan.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/afrique/20231127-cameroun-tensions-politiques-autour-des-partis-d-opposition-merc-pcrn


.