Brice Clotaire Oligui Nguema in verleidingsoperasie met die AU


Brice Clotaire Oligui Nguema in verleidingsoperasie met die AU

Brice Clotaire Oligui Nguema a reçu Mohamed Ibn Chambas, diplomate ghanéen, au Palais du bord de mer, le 27 novembre 2023. © Présidence de la République du Gabon

Brice Clotaire Oligui Nguema het Mohamed Ibn Chambas, Ghanese diplomaat, by die Seaside Palace, 27 November 2023 ontvang. © Presidensie van die Republiek van Gaboen

Gepubliseer op 28 November 2023

Leeswerk: 3 minute.

"Gaboen bly 'n lid van die Afrika-unie [AU]," verseker Mohamed Ibn Chambas. Le Ghanese diplomaat ontmoet Brice Clotaire Oligui Nguema by die Seaside Palace, op Maandag 27 November. ’n Belangrike stap in die oë van die putschistiese president, wat sedertdien probeer het sy aan bewind kom, om die AU gerus te stel oor sy motiverings. Op die spyskaart van besprekings tussen le brigadier-generaal en die hoë verteenwoordiger van Moussa Faki Mahamat: die feuille padreis van die Komitee vir die Oorgang en Herstel van Instellings (CTRI), wat Ali Bongo Ondimba op 30 Augustus neergevel het.

Gedurende die eerste ure van staatsgreep staat, het die voorsitter van die AU-kommissie laasgenoemde “ten sterkste” veroordeel en aan die kaak gestel 'n "flagrante skending" van die beginsels van die kontinentale instelling. Op 31 Augustus het sy suite het Gaboen geskors van “al [sy] aktiwiteite, sy organe en sy instellings”,


die res na hierdie advertensie


Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1509011/politique/brice-clotaire-oligui-nguema-en-operation-seduction-aupres-de-lua/


.