FIA-president spreek 'seksisme' beskuldigings aan na 'onmenslike aanval' | F1 | Sport

FIA-president spreek 'seksisme' beskuldigings aan na 'onmenslike aanval' | F1 | Sport

Die FIA-president Mohammed Ben Sulayem het teruggekap teen seksisme-bewerings wat hom in die gesig staar, en beskryf die kritiek waaraan hy onderwerp is as 'onmenslik'. Die 62-jarige het terugslag gekry vir aanhalings wat in 2001 gemaak is wat as vrouehater bestempel is.

In 'n argiefweergawe van sy ou webwerf is die FIA-president aangehaal en gesê dat hy "nie van vroue hou wat dink hulle is slimmer as mans nie, want hulle is nie in die waarheid nie." Hierdie opmerkings is wyd gekritiseer, maar tot nou toe het Ben Sulayem nie die kwessie aangespreek nie.

Ben Sulayem het die aanhalings in 'n onderhoud met PA bespreek en gesê: “Wat het ek gesê as ek dit gesê het? Kom ons neem aan dit was [ek]. Ek vertel jou presies wat dit gesê het. Dit sê: ‘Ek haat dit wanneer vroue dink hulle is slimmer as ons’. Maar hulle haat wanneer mans dink hulle is slimmer as hulle.

“Het ek gesê ons is slimmer? Nee. Het ek gesê hulle is minder slim? Nee. Om God se ontwil, as dit die enigste ding is wat hulle teen my het, wees asseblief my gas, jy kan erger as dit doen. Mense kan teruggaan en sien wat gesê is, en of ek iets teen vroue gesê het. In 117 jaar van die FIA ​​is ek die enigste president wat 'n vroulike HUB ingebring het.

Klik hier om by ons WhatsApp-gemeenskap aan te sluit om die eerste te wees wat nuwe en eksklusiewe F1-nuus ontvang.

“Ek het die kommissie vir EDI (Gelykheid, Diversiteit en Insluiting) gemaak en ek het 'n vrou ingebring (Tanya Kutsenko). Daar is disrespek teenoor vroue as jy sê ons moet 30 persent [van die arbeidsmag] hê. Jy bring hulle in op meriete en geloofwaardigheid. En dit is hoekom hulle daar is.

“Kyk na Bernie Ecclestone se vrou (Fabiana). Sy is een van die mees aktiewe. Hulle het gesê dat ek haar ingebring het weens die ondersteuning van Bernie. Maar Bernie het geen verband met enige stemme nie. Hy het geen mag oor hulle nie.”

Ben Sulayem – wat in Desember 2021 by die jarelange Jean Todt oorgeneem het – het ook die media-aanvalle waaraan hy onderwerp is, gekritiseer. In April, 'n maand na die dood van sy seun Saif, het 'n Britse nuusblad beskuldigings van seksisme van die voormalige FIA-werknemer Shaila-Ann Rao gepubliseer. 

"Die aanval op my vroeër vanjaar was onmenslik, met die tragedie wat ek gehad het," het die Emirati voortgegaan. “Ek sal daarvan hou dat as ek hierdie dinge doen waarvan ek beskuldig is, jy saam met my sit, my uitdaag en my konfronteer. Maar moenie dinge na my maak en gooi nie, en as ek dan vir jou sê om dit te bewys, hardloop jy weg en kom nie terug nie. Dit is nie die manier nie.”

Hierdie artikel het die eerste keer in ENGELS verskyn op https://www.express.co.uk/sport/f1-autosport/1840025/FIA-Mohammed-Ben-Sulayem-sexism-F1-news


.