Franse ministers moet WhatsApp, Telegram en Signal, IPHONE ADDICT deïnstalleer

Franse ministers moet WhatsApp, Telegram en Signal deïnstalleer

Eerste Minister Élisabeth Borne waarsku ministers en ander lede van die regering: hulle moet WhatsApp, Telegram en Signal deïnstalleer voor 8 Desember 2023, die datum waarop hulle die Franse boodskaptoepassing Olvid sal moet gebruik.

WhatsApp Logo Icone

Predikante moet skei van gewilde boodskapdienste

“Die hoofverbruiker se kitsboodskaptoepassings neem 'n groeiende plek in ons daaglikse kommunikasie in. Hierdie digitale instrumente is egter nie sonder sekuriteitskwesbaarhede nie en verseker dus nie die veiligheid van gesprekke en inligting wat daardeur gedeel word nie., dui die omsendbrief aan wat deur Élisabeth Borne onderteken is en deurgegee is Die Punt. Dit gaan oor ministers, staatsekretarisse, personeelhoofde en lede van kabinette.

“Om die bedreigings wat voortspruit uit die gebruik van hierdie toepassings teë te werk, het die Franse maatskappy Olvid 'n kitsboodskapstelsel ontwikkel wat die beskerming van sy gebruikers se data waarborg danksy 'n gedesentraliseerde gids en end-tot-end-enkripsie van boodskappe, terwyl dieselfde funksies as huidige toepassings behou word », gaan die omsendbrief voort.

Predikante sal dus Olvid, ’n Franse toepassing, moet gebruik en ophou met WhatsApp, Telegram en Signal. Olvid is soortgelyk aan WhatsApp, met end-tot-end-enkripsie. Met ander woorde, niemand kan die boodskappe wat uitgeruil word, onderskep nie, of dit nou die maatskappy is wat die toepassing ontwikkel of 'n ander entiteit. Die belangrikste verskil met Olvid is dat die metadata geïnkripteer is, wat nie die geval is met boodskappe wat deur Meta besit word nie. Metadata kan inligting soos die tyd van boodskappe insluit (maar nie die inhoud nie).

'n Noodsaaklike sertifisering

Olvid het 'n topvlak sekuriteitsertifisering van dieassi (Nasionale Inligtingstelselsekuriteitsagentskap). In vergelyking het WhatsApp, Telegram en Signal nie sertifisering verwerf nie.

Om hierdie sertifikaat te bekom, is die bronkode van die aansoek ondersoek deur verskeie kundiges wat spesialiseer in inbraaktoetsing wat deur Anssi goedgekeur is. Laasgenoemde het die aantal aktiewe aanvalle vir 35 dae verhoog sonder om enige foute te vind. Olvid het hierdie tegniese evalueringsverslae op sy webwerf gepubliseer.

Indien nodig, kan predikante hulle tot 'n ander Franse aansoek wend. Dit is Tchap, drie jaar gelede ontwikkel vir Franse staatsamptenare. Maar vandag lyk dit of die Eerste Minister hoofsaaklik op Olvid fokus.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://kulturegeek.fr/news-300702/ministres-francais-doivent-desinstaller-whatsapp-telegram-signal


.