Apple betaal minder as ander vervaardigers vir Arm-skyfies, IPHONE ADDICT

Apple betaal minder as ander vervaardigers vir Arm-skyfies

Apple maak staat op Arm vir die skyfies wat in sy iPhone, Mac, Apple Watch, iPad, HomePod en ander gevind word. Die vervaardiger moet 'n fooi betaal om Arm se argitektuur te gebruik en dit blyk dat die bedrag minder as 30 sent per skyfie vervaardig is, soos onthul Die inligting.

Arm Logo

Minder as 30 sent per skyfie vir Arm

Trouens, Apple is die slimfoonvervaardiger wat die minste tantième aan Arm betaal met sy 30 sent per skyfie. Apple is verantwoordelik vir minder as 5% van Arm se verkope, ongeveer die helfte van die syfer van die skyfiemaatskappy se twee grootste kliënte, Qualcomm en Mediatek. Dit is op sigself redelik opvallend as jy in ag neem dat Apple honderde miljoene iPhones, iPads, Macs en ander produkte per jaar vervaardig. Samsung en ander vervaardigers betaal dus baie meer.

SoftBank is die eienaar van Arm. In 2017 het die maatskappy se hoof uitvoerende beampte Arm-bestuurders bymekaargemaak en verduidelik dat Apple meer betaal vir die stuk plastiek wat gebruik is om die skerms van nuwe iPhones te beskerm as vir die lisensiëring van Arm se intellektuele eiendom. SoftBank se pogings om Arm se ooreenkoms met Apple te heronderhandel om tantièmekoerse te verhoog, het misluk, met die iPhone-vervaardiger wat alles in sy vermoë gedoen het om die bedrag onder 30 sent te hou.

Intussen het Apple die langtermyn moontlikheid ondersoek om mededingende tegnologie in sy toestelskyfies te gebruik. Om Apple te verloor sal 'n groot slag vir Arm wees. Dit is waarskynlik 'n verwysing na tegnologie RISC-V sonder 'n lisensie, wat ongeveer tien jaar se werk van Apple sal verg voordat dit 'n lewensvatbare alternatief vorm.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://iphoneaddict.fr/post/news-379129-apple-paie-autres-constructeurs-puces-arm


.