onderwysers wil hul beweging verhard in die lig van intimidasie van die owerhede

onderwysers wil hul beweging verhard in die lig van intimidasie van die owerhede

In Kameroen gee die Kameroense Onderwysersunie vir Afrika (Seca) nie moed op nie. Die vakbondorganisasie het op 28 November voor die media die intimidasie wat sekere stakers teiken, aan die kaak gestel en die verskerping van stakingsmaatreëls aangekondig. Deur die operasie " dooie kryt », wat sedert die begin van die skooljaar in September 2023 van krag is, beplan vakbondlede om hul teenwoordigheid in skole met 'n kwart te verminder deur die oproep tot stakings te veralgemeen.

Gepubliseer op:

2 minute

Met ons korrespondent in Yaoundé, Richard Onanena

Vasbeslote en kalm het die vyf stakers teenwoordig by die Mvog-Ada-vakbondsentrum, in die Yaoundé-distrik, die druk op die regering behou. Vir Samory Touré, " onderwysers wil nie chaos in die onderwys skep nie, maar hulle betreur die feit dat, ten spyte van hul staking, die lewensomstandighede van onderwysers rampspoedig bly ", het hy aan die pers gesê.

Die SECA-kommunikasiesekretaris betreur dat die stakers ook aan verskeie vorme van intimidasie op die grond onderwerp word: “ Roosteronttrekkings, salarisopskortings, ons het skoolleiers wat stakers verhoed om skoolkampusse te betree. Ons het 12 vorme van intimidasie in die veld geïdentifiseer. »

As gevolg hiervan het die vakbondlede die verskerping van die operasie aangekondig " dooie kryt » van krag sedert 2022. Tot nou toe het die staking bestaan ​​uit die staking van klasse en die reël van sporadiese betogings, dikwels afhangend van onderwysers en verskillende vakbonde. Die stakers oorweeg nou 'n algemene oproep om skole vir 'n paar weke in 'n ry te laat verlate.

« Ons gebruik die slytstakingstegniek, dit wil sê 'n staking wat oor tyd kan strek, verduidelik Samoury Touré. Dit bestaan ​​uit die doen van een week se werk uit vier per maand. "

ten spyte van die 96 miljard wat die regering verlede week aan die Nasionale Vergadering belowe het en die vergadering met die Sekretaris-Generaal van die Presidensie van die Republiek, onderwysers is nie oortuig deur hierdie beloftes. Hulle eis meer as 190 miljoen vir onder meer salarisvergoeding.

Om ook te leesOnderwys in Kameroen: herhaalde krisisse, terwyl hulle wag vir 'n Nasionale Forum

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/afrique/20231129-cameroun-les-enseignants-veulent-durcir-leur-mouvement-face-aux-intimidations-des-autorit%C3%A9s


.