Bestuurders loop die risiko van boetes vir 'n eenvoudige dashboard-knoppie in die winter

Bestuurders loop die risiko van boetes vir 'n eenvoudige dashboard-knoppie in die winter

Namate die dae korter word, en dit donker is wanneer die meeste mense werk toe en terug pendel, soek bestuurders regoor die VK na maniere om veilig te bly op somber paaie.

Die ooglopende oplossing vir baie motoriste is om hul misligte aan te skakel om hulle te help om vir ander bestuurders sigbaar te bly, maar Peter Waddell, motorkenner en HUB van BigWantsYourCar.com, het 'n waarskuwing aan Britte gerig.

“Dit is 'n algemene wanopvatting dat misligte altyd tydens winter- of reënweer aan moet wees. Die misbruik daarvan, veral in duidelike toestande, kan egter lei tot 'n £30 boete en punte op jou lisensie

“In die aanloop tot Kersfees, die laaste ding wat enigeen van ons wil hê, is om ekstra geld te moet opdok vir 'n eenvoudige fout soos hierdie."

Motoriste is onseker oor die wette rakende misligte, met baie wat wonder of dit so is onwettig om sonder hulle te bestuur – maar Petrus het gewaarsku dat eintlik die teenoorgestelde soms waar kan wees.

“Baie bestuurders weet nie dat dit eintlik onwettig is om jou misligte te gebruik wanneer dit nie nodig is nie,” het die motorkenner verduidelik.

“Dit is omdat hulle meer skade as goed kan doen, ander bestuurders verblind en moontlik ander ongelukke kan veroorsaak.

“Dit is hoekom ons bestuurders altyd aanmoedig om net hul misligte te gebruik wanneer dit nodig is. Wanneer sigbaarheid tot onder 100 meter daal - ongeveer so groot soos 'n sokkerveld - kan dit ongelooflik gevaarlik wees om nie jou misligte te gebruik nie.

“Mistige toestande kan vinnig opbou, soms sonder dat ons dit eers agterkom. En hoewel 'n sokkerveld dalk na 'n groot afstand lyk, kan die belangrikheid daarvan om sigbaarheid fyn dop te hou nie oorbeklemtoon word nie,” het Peter aangeraai.

Dit is nie net 'n veilige praktyk om misligte te gebruik tydens aansienlik verminderde sigbaarheid soos swaar mis of mis nie, maar 'n vereiste volgens die snelwegkode om te verseker dat alle padgebruikers veilig is.

“Die primêre funksie van misligte is om jou sigbaarheid tydens digte mis te verbeter. Bestuurders moet onthou om hulle af te skakel sodra toestande verbeter, aangesien onnodig verligte misligte ander bestuurders kan verblind en tot gevaarlike bestuursituasies kan lei. »

Dit is belangrik dat bestuurders hulself vergewis van hul voertuig se kontroles, insluitend misligkontroles wat kan verskil na gelang van die motormodel.

“Gewoonlik behels dit dat die hoofligte eers geaktiveer word, gevolg deur die opsporing en bediening van die misligbeheer, wat dikwels op die aanwysersteel of 'n paneelbordknoppie gevind word.

“Om te weet hoe om jou misligte te aktiveer, is ’n noodsaaklike aspek van voertuigkennis. Dit kan tipies gedoen word deur jou hoofligte aan te skakel en dan 'n spesifieke beheer vir die misligte te gebruik, soos om 'n deel van die ligsteel te draai of 'n toegewyde knoppie te druk. Gaan altyd jou voertuig se handleiding na vir akkurate leiding. »

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.express.co.uk/life-style/cars/1840655/car-winter-fog-lights-expert


.