waarom Kameroen 'n ooreenkoms met Rusland gesluit het, in die middel van die oorlog teen Oekraïne

waarom Kameroen 'n ooreenkoms met Rusland gesluit het, in die middel van die oorlog teen Oekraïne

Tydens sy verskyning voor die lede van die verdedigingskomitee van die Nasionale Vergadering, op 24 November in Yaoundé, het die Minister Afgevaardigde na die Presidensie van die Republiek in beheer van Verdediging (Mindef) die belangstelling in Kameroen onthul om 'n militêre samewerkingsooreenkoms met die Russiese Federasie, ten spyte van die afkeur van sekere vennote. Vir Mindef Joseph Beti Assomo (foto) is Rusland ’n noodsaaklike speler in internasionale veiligheid. "Danksy sy uitgebreide ervaring in die stryd teen internasionale terrorisme, die strategiese aard van sy militêre produksies en sy gewig op die wêreldgeopolitieke toneel, is die Russiese Federasie 'n vennoot wat in staat is om aansienlike veelvlakkige ondersteuning aan Kameroen te bied," het die minister aangevoer. aan die verslag wat deur die verdedigingskommissie gemaak is.
Volgens 'n lid van die regering kan Kameroen deur hierdie ooreenkoms die deel van ervarings in die stryd teen internasionale terrorisme grootliks bevorder en sal selfs, vir sy weermag, geleenthede vir aanvanklike en voortgesette opleiding en opleiding verhoog. Dit sal "gevolglik ons ​​vryheid van optrede versterk".
Mindef het verdedig dat hierdie ooreenkoms 'n strategiese instrument is wat die invloed en invloed van Kameroen in terme van verdediging op die internasionale toneel sal versterk. “Die bekragtiging daarvan sal dus ons land en ons weermag groot geopolitieke hefboom bied in die huidige internasionale konteks wat gekenmerk word deur die herlewing van konflik tussen die twee blokke.”
Dit was op 12 April dat Kameroen en Rusland 'n militêre samewerkingsooreenkoms onderteken het. 'n Ooreenkoms wat onbegrip gewek het onder Kameroen se tradisionele Westerse vennote wat teen Rusland betrokke was in die oorlog in die Oekraïne wat drie maande tevore deur Moskou geloods is.
Maar vir Mindef het die ondertekening van hierdie ooreenkoms eers gereageer op 'n behoefte om onderhandelinge te finaliseer wat sedert 2017 tussen die twee lande begin is. Daarbenewens het hierdie ooreenkoms nie 'n geheime hoofstuk ingesluit nie, en dat dit ooreenstem met ander militêre ooreenkomste wat Kameroen reeds het met baie lande. Met Rusland het die regering slegs sy beleid gevoer om sy strategiese vennote te diversifiseer.
Ludovic Amara  
Lees ook:
Rusland, Verenigde Koninkryk ... Kameroen versterk sy strategiese vennootskap met nuwe verdedigingsooreenkomste
Rusland spook by Emmanuel Macron se amptelike besoek aan Kameroen

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/3011-11543-cooperation-militaire-pourquoi-le-cameroun-a-conclu-un-accord-avec-la-russie-en-pleine-guerre-contre-l-ukraine


.