Kameroen het 369 gewettigde politieke partye, waaronder ongeveer tien wat in die parlement en in die kommunes verteenwoordig is.

Kameroen het 369 gewettigde politieke partye, waaronder ongeveer tien wat in die parlement en in die kommunes verteenwoordig is.

Die regeringshoof, Joseph Dion Ngute, het gister aan die Nasionale Vergadering onthul dat Kameroen tans 369 politieke partye het. Hierdie syfer word verkry danksy die onlangse wettiging van 40 nuwe partye deur die Ministerie van Territoriale Administrasie. Inderdaad, op 9 November het die Minister van Territoriale Administrasie, Paul Atanga Nji, 'n lys van 40 nuut gewettigde politieke partye bekend gemaak. Wat vir hierdie lid van die regering, reageer op die beleid om die politieke debat te verryk en die uitdrukking van vryhede aan te moedig.
Vir sommige ontleders is hierdie groot aantal politieke partye slegs 'n maneuver deur die maghebbers om die aantal stemme wat in die verkiesings uitgebring is verder te fragmenteer. 'n Presidensiële verkiesing word in werklikheid oor 'n jaar beplan, dit sou in hierdie logika wees dat die regering nuwe partye gewettig het.
’n Ontleding wat professor Aboya Manassé, konstitusionalis, nie deel nie, vir wie hierdie partye nie op die politieke toneel kan weeg nie. Volgens hom is daar skaars dertig politieke partye in Kameroen wat aktief is. Die meeste van hulle is leë doppe, sonder aktiviste, sonder aktiwiteite, en waar die stigters soms reeds gesterf het.
Volgens hom kan die Ministerie van Administrasie nie die bestaan ​​van 'n politieke party vir onaktiwiteit beëindig nie, slegs in die geval van aktiwiteite wat die openbare orde of nasionale veiligheid bedreig. Let daarop dat slegs agt politieke partye in die Parlement verteenwoordig is, en nege politieke partye in al 360 munisipaliteite.
DIE
Lees ook:
Politieke partye: Jean Michel Nintcheu se FCC sukkel om te werf van die andersdenkende SDF, sy voormalige party
PCRN: Robert Kona, die stigter van die party, wil die leierskap oorneem wat deur LP Cabral Libii verskaf word

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/0112-11550-le-cameroun-compte-369-partis-politiques-legalises-dont-une-dizaine-representee-au-parlement-et-dans-les-communes


.