Plakker wat eienaarskap van pensioenaris se huis gratis geëis het, verkoop eiendom vir £540,000 XNUMX | VK | Nuus

Plakker wat eienaarskap van pensioenaris se huis gratis geëis het, verkoop eiendom vir £540,000 XNUMX | VK | Nuus

’n Plakker wat ’n huis van £400,000 140,000 gewen het wat aan ’n pensioenaris behoort het danksy ’n “snaakse” antieke Romeinse wet, het dit vir ’n wins van £XNUMX XNUMX verkoop, is beweer.

Bouer Keith Best het in 1997 'n huis in Newbury Park, Ilford, noordoos-Londen, begin bewoon terwyl hy 'n werk naby gewerk het, 'n daad wat 'n regter bevestig het dat dit kriminele oortreding was.

Maar hy het die huis – wat destyds ongeveer £400,000 XNUMX werd was – van Colin Curtis, wat voorheen saam met sy ma daar gewoon het, gewen danksy 'n vergete wet.

Mnr Curtis het jare tevore uitgetrek en die eiendom grootliks leeg gelaat en het in die daaropvolgende jare nie teruggekeer nie, wat Mnr Best toegelaat het om die huis op te knap en selfs sy vrou en kind in 2012 in te trek.

Hy het later aansoek gedoen om die titel van die eiendom te registreer en is toegelaat om dit te danke aan die eertydse wet van nadelige besit. Mnr Best het in 2012 om die titel aansoek gedoen, met sy prokureur wat die min bekende wet – wat ook bekend staan ​​as plakkerstitel – aangehaal het as rede waarom hy die huis moet besit.

Plakkers-titel dateer terug na die Romeinse Reg en laat mense toe om die wettige eienaar van 'n goed in hul besit te word "as die oorspronklike eienaar na 'n geruime tyd nie opgedaag het nie".

'n Registrateur het in November 2012 gepoog om mnr Best se aansoek te blokkeer, aangesien plakkery 'n kriminele oortreding geword het kragtens artikel 144(1) van die Wet op Regshulp, Vonnis oplegging en Straf van Oortreders 2012 (LASPOA).

Regter van die hooggeregshof, mnr. Justisie Ouseley, het gesê dat hy "in oortreding van die strafwet" geleef het op die tydstip na die wet se deurgang in September, maar het bevestig dat artikel 144 hom nie verhinder het om nadelige besit te eis nie.

Die bouer het die eiendom gekry en het dit volgens berigte sedertdien vir 'n aansienlike wins verkoop. Volgens die Daily Mail, is die huis vir £540,000 35 verkoop aan sy huidige eienaar, Atiq Hayat (XNUMX), wat gesê het dat mnr Best die wettige eienaar was wie se naam op al die regsdokumente verskyn het.

Die nuwe huiseienaar het gesê: “Sy naam het op al die dokumente wat met hierdie huis verband hou, verskyn, en alles is behoorlik gedoen, en ons het niks om oor bekommerd te wees nie. Ek het Mnr Best nooit ontmoet nie, maar my susters het twee keer toe hulle die eiendom kom kyk het. Dit was in 'n baie goeie toestand, en hy het soos 'n baie opregte man gelyk.

“Die verkoop is op die regte wettige wyse deur prokureurs gedoen, so ons het nie veel met hom te doen gehad nie. » Mnr Hayat het beweer sy familie het nie geweet van die huis se omstrede verlede nie en dat dit nie "sin maak" dat die howe hom net toegelaat het om die wettige eienaar te word nie.

Hierdie artikel het die eerste keer in ENGELS verskyn op https://www.express.co.uk/news/uk/1841413/squatter-sells-home-won-roman-law


.