Geregtigheid: Professor Jean Gatsi gevonnis vir laster


Geregtigheid: Professor Jean Gatsi gevonnis vir laster

Die Dschang-hof het professor Jean Gatsi, 'n vooraanstaande regsgeleerde en regsprofessor, skuldig bevind aan laster na 'n klag wat deur professor Joseph Keutcheu ingedien is. Hierdie oortuiging het baie waarnemers verras; Die prokureur by die Kameroen Balie, Maître Désiré Sikati, het kommentaar gelewer op hierdie saak.

’n Regsprofessor wat nie die reg respekteer nie

Meester Sikati verberg nie sy ontsteltenis oor die gedrag van professor Gatsi nie. Volgens hom moet ’n regsprofessor die wetgewing wat geld, onder meer oor elektroniese kommunikasie, ken. Hy betreur dat professor Gatsi sosiale netwerke gebruik het om ander mense te beledig en te belaster, sonder om die gevolge van sy optrede te meet.

Lasbrief vir opsluiting en regskoste

Benewens die skuldigbevinding aan laster, het die hof ook 'n lasbrief van gevangenisstraf teen professor Gatsi uitgereik. Hierdie mandaat is gekoppel aan die betaling van regskoste, ten bedrae van 2 528 965 FCFA, vasgestel deur die hof.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/justice-le-professeur-jean-gatsi-condamne-pour-diffamation


.