Top Tories dink Keir Starmer sal verkiesingshoop verwoes deur nuwe migrantewette te stop | Politiek | Nuus

Top Tories dink Keir Starmer sal verkiesingshoop verwoes deur nuwe migrantewette te stop | Politiek | Nuus

Sir Keir Starmer sal sy geloofwaardigheid verskeur om die bote te stop as Arbeid noodwetgewing teenstaan ​​om die Rwanda-plan 'n werklikheid te maak, het 'n senior regeringsbron gewaarsku. Binnelandse Sekretaris James Cleverly is onder geweldige druk om 'n nuwe verdrag met Rwanda te lewer sodat migrante wat onwettig na die VK gekom het na die Afrika-staat gestuur kan word.

'n Wetsontwerp om vlugte van die grond af te kry word voor Kersfees verwag en kan so vroeg as hierdie week kom. Tories staan ​​gereed vir 'n stryd om dit deur die House of Lords te kry.

'n Regeringsbron het gesê dat as Arbeiders die verandering in die wet probeer ontspoor, Sir Keir daaraan skuldig sou wees dat hy "ophou om die bote te stop". "Dit is absoluut 'n sleuteltoets vir hom," het hulle gesê.

Eksklusiewe peiling deur WeThink toon dat byna vier uit 10 kiesers dink dat migrasievlakke onder 'n Arbeidsregering sal styg, met slegs ongeveer een uit elke vyf wat 'n daling verwag. Versuim om die wetsontwerp te ondersteun, het die bron bygevoeg, sou wys dat Arbeid "nie ernstig" is oor pogings om klein bote wat die Kanaal oorsteek, te keer.

Hulle het beweer dat Arbeid “intrinsiek piekfyn” is oor immigrasie, en bygevoeg dat “jy nie kan wegkom van die feit dat Britse mense baie, baie duidelik was nie – hulle wil hê mense moet ’n greep op immigrasie kry”.

Die plan om asielsoekers na Rwanda te stuur vir verwerking, is verlede maand 'n groot terugslag beleef toe dit deur die Hooggeregshof van die hand gewys is. Die nuwe wetsontwerp sal na verwagting verklaar dat Rwanda 'n veilige land is en 'n verdrag wat ontwerp is om kommer oor die veiligheid van migrante aan te spreek, in wetgewing in te stel.

Daar is oproepe in Tory-geledere dat die regering 'n "Plan B" gereed moet hê ingeval vlugte na Rwanda weer gestaak word. LP’s wil hê ministers moet reëlings met alternatiewe lande onderhandel.

Voormalige Brexit Minister David Jones het gesê: “Om ander gasheerlande te oorweeg terwyl hulle 'n resolusie vir die Rwanda-plan nastreef, is 'n baie sensitiewe strategie. Ons moet voorberei vir Plan B as die wettige merry-go-round oor Rwanda voortduur.”

Liam Fox, voormalige minister van verdediging, het gesê: "Ons moet alle opsies ondersoek, want daar is 'n morele noodsaaklikheid om die ekonomiese model van die mensesmokkelaars te vernietig en hul bose handel te beëindig." Senior Tory Jake Berry het gesê: “Die uitspraak van die Hooggeregshof het, as 'n kwessie van wet, vasgestel dat asielsoekers deur die regering in ander lande verwerk kan word.

Die laaste struikelblok blyk nou te wees dat die howe nie Rwanda sal aanvaar nie en dit is dus reg dat die regering ooreenkomste met ander lande nastreef.” Mede-LP van Tory, Marco Longhi, het gesê: "Ek wil sien dat vliegtuie na Rwanda opstyg - en dit behoort aan ons regering te wees en nie enige hof om te besluit of dit 'n veilige land is nie. Maar ons moet ook ooreenkomste met ander bondgenote onderhandel sodat Rwanda nie die enigste opsie is nie.

"As migrante weet dat hulle na 'n ander land gestuur sal word om hul eise te laat verwerk en dat daar geen kans is dat hulle in Brittanje sal bly nie, sal ons in 'n oomblik enige aansporing vir hulle verwyder het om 'n verraderlike Kanaalkruising aan te pak." 'n Regeringsbron het daarop aangedring dat die verwydering van struikelblokke vir die Rwanda-plan 'n prioriteit bly.

“Rwanda is vir ons ongelooflik belangrik,” het hulle gesê. “Ons wil dit laat werk.” Daar is optimisme dat ander potensiële gasheerlande kan poog om ooreenkomste met die Verenigde Koninkryk aan te gaan as die Rwanda-skema gesien word om te werk.

Net so is daar sterk verwagtinge dat ander Europese lande Brittanje se leiding sal volg om oorsese verwerking na te streef. Daar is egter groot spanning binne die konserwatiewe party oor hoe ver die wetsontwerp moet gaan.

Een opsie is om die VK se Menseregtewet nie toe te pas nie. Nog een is om ministers toe te laat om die Europese Konvensie oor Menseregte oor asiel te verontagsaam.

'n Agterbanker het gewaarsku dat die "geloofwaardigheid van die regering op die spel is". Arbeid het onderneem om “die kriminele bendes wat klein bootkruisings aanvuur en fasiliteer” toe te slaan en ook daartoe verbind om “die einde van die konserwatiewe“onwerkbare en onetiese Rwanda-deportasieskema”.

Yvette Cooper, minister van binnelandse sake, het gesê: “Hierdie Tory-asiel-chaos het lank genoeg aangehou. Dit is tyd dat hulle ophou om tyd en belastingbetalersgeld te mors op die mislukte Rwanda-skema en 'n eerder aanvaarde Arbeidsplan om die kriminele smokkelbendes te stop met 'n nuwe elite-oorgrenspolisiemageenheid om saam met Europol te werk in 'n nuwe reëling vir die deel van sekuriteit en intelligensie.”

Die Home Office sien die Rwanda-plan as 'n sleutelelement in 'n veelsydige poging om die Kanaalkruisings te stop.

Dit volg 'n "ontwrig, ontwrig, ontwrig"-strategie om die sakemodel van die mensesmokkelaars te verpletter en mense te oorreed om nie 'n kruising te probeer nie.

Hierdie artikel het die eerste keer in ENGELS verskyn op https://www.express.co.uk/news/politics/1841493/Keir-Starmer-stopping-new-migrant-laws


.